Почався новий період подачі заявок на участь у візовій лотереї США (аудіо)

Почався новий період подачі заявок на участь у візовій лотереї США (аудіо)

Відучора почався новий період подачі заявок на участь у візовій лотереї США Green Card. Спочатку період реєстрації стартував 3-го жовтня, однак через технічні збої всі заявки, подані з 3-го до 10-го жовтня, були загублені. При цьому Держдепартамент не може сказати, скільки саме заявок зникло в результаті технічного збою, який, однак, не був результатом хакерської атаки.

З Вашингтона повідомляє наша власна кореспондентка Аліса Прожогіна:

"Після усунення технічних проблем новий період подачі заявок на участь у візовій лотереї США "Грін Карт" триватиме з 18 жовтня до 22-го листопада. Заявки, подані з 3–го до 10-го жовтня, недійсні та виключені з системи.

Навіть при тому, що період подачі заявок був продовжений до повного місяця, експерти побоюються, що багато заявників у всьому світі не дізнаються про необхідність зареєструватися повторно, якщо вони не користуються Інтернетом щодня.

Для охочих отримати посвідку на проживання в США, у яких немає родичів або роботодавців в країні  та які не є біженцями, візова лотерея - єдиний доступний варіант. Для участі необхідно мати атестат про закінчення середньої школи або кілька років досвіду роботи. Якщо заявка дійсна, номер виявляється виграшним, а заявник відповідає іншим вимогам для потенційних іммігрантів, йому потрібно буде знайти кошти для переїзду в США.

Учасники візової лотереї складають невелику частку в щорічному потоці іммігрантів. Так, наприклад, у  2015 фіскальному році в рамках лотереї "Грін Карт" було видано 48 тис американських віз, тоді як загальне число імміграційних віз становить  більше півмільйона. Переможці поточної лотереї отримають візи протягом 2019 фіскального року".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!