У Калинівці ще триває поодинока детонація боєприпасів

У Калинівці ще триває поодинока детонація боєприпасів

Зведений піротехнічний загін ДСНС України (108 бійців та 41 одиниця техніки) обстежив на наявність вибухонебезпечних предметів 7800 га території, триває виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів.

"Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок, виконано - 280, виявлено та вилучено 439 вибухонебезпечних предметів”, - інформують рятувальники, повідомляє прес-служба ДСНС.

"На 7 годину 1 жовтня відкритих осередків горіння немає, спостерігається поодинока детонація боєприпасів”, - йдеться в повідомленні.

"Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок, виконано - 280, виявлено та вилучено 439 вибухонебезпечних предметів”, - інформують рятувальники.

Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 40 км від м. Калинівка.

Призупинено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів, розташованих у зоні можливого ураження.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Тривають роботи з відновлення газопостачання (відновлено газопостачання 95% абонентів).

Раніше повідомлялося, ввечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл було евакуйовано понад 30 тисяч людей. За даними Вінницької ОДА, в зоні ураження пошкоджено близько 2 тисяч будівель, 16 з яких не підлягають відновленню. Найбільше постраждало село Павлівка, де пошкоджено близько 900 споруд.