Президент підписав Закон "Про освіту"

Президент підписав Закон "Про освіту"

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою 5 вересня.

Ухвалення цього закону дозволить здійснити всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоздатність молодого покоління на ринку праці, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Це - одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив: закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі і забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

Водночас Президент підкреслив важливість неухильного дотримання під час здобуття освіти гуманітарних прав національних меншин, які мешкають на території України.

"Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн", - вважає Порошенко.

Президент звернувся до МЗС і Міносвіти провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, Закон "Про освіту" покликаний забезпечити реальні кроки для включення України до Європейського освітнього простору.