НАЗК розпочинає зовнішню незалежну технічну експертизу ІТС Реєстру

НАЗК розпочинає зовнішню незалежну технічну експертизу ІТС Реєстру

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", яка відбуватиметься двома паралельними процесами.  

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Перший напрямок стосується функціональної придатності, можливостей та поточного стану діючої системи ІТС Реєстр. Другий - тестування автоматизованого модуля перевірки (верифікації) декларацій та його потенціальних можливостей сумісності з існуючим програмно-апаратним комплексом ІТС Реєстр (модуль розроблений на замовлення ПРООН)", - йдеться у повідомленні.  

Рішення про це було прийнято під час засідання Робочої групи з питань організації проведення зазначеної експертизи спільно з Громадською радою НАЗК, Антикорупційною ініціативою ЄС, ПРООН, Державним агентством з питань електронного урядування України та експертами в галузі ІТ. Водночас учасники зустрічі вирішили пропонувати проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС" взяти за основу технічне завдання на проведення експертизи діючої системи та доопрацювати з залученням експертів. План тестування модуля верифікації від "Антикорупційна ініціатива ЄС" експерти доопрацюють спільно із представниками ПРООН, які долучаються до робочої групи як спостерігачі.