Президент призначив нового голову Державної прикордонної служби

Президент призначив нового голову Державної прикордонної служби

Президент Петро Порошенко призначив новим керівником Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Петра Цигикала і представив його колективу відомства.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента.

"Чекаю від нового керівника Служби подальших кроків розвитку Прикордонної служби, із посилення безпеки, підвищення ролі прикордонників щодо захисту країни як на Сході, так і на Заході, щоб зупинити тих, хто не з добром до нас приходить", - зазначив Глава держави. Відомство також має підтримувати комфортні умови для законослухняних громадян, які подорожують до Європи без віз, і рішуче викорінювати корупцію, наголосив Петро Порошенко.

Глава держави окремо подякував за службу колишньому очільнику відомства Віктору Назаренку, який йде у відставку за станом здоров'я. Президент відзначив його роботу із розбудови Держприкордонслужби у непрості часи та повідомив, що призначив Віктора Назаренка своїм радником.

Новопризначений голова ДПСУ Петро Цигикал подякував Президенту і всім присутнім за довіру і запевнив у відданій службі Україні в охороні її кордонів. "Високу планку, яка була піднята нині вже генералом армії Назаренком в протидії всім загрозам, які існують на державному кордоні, ми будемо з честю тримати", - запевнив він.

Зазначимо, що до цього Петро Цигал очолював департамент оперативної діяльності.