Полеглих Героїв згадують у різних куточках України

Полеглих Героїв згадують у різних куточках України

Зокрема, сьогодні у центрі Києва, на вулицю Інститутську люди цілий день несли квіти і свічки до портретів загиблих майданівців. А у вечері на Майдані відбулася церемонія включення променів гідності та вшанування пам'яті Героїв "Небесної Сотні".

У Львові тисячі студентів вишів, учнів шкіл та профтехучилищ пройшли колоною центральними вулицями до пам'ятника Тарасу Шевченку. Там поіменно згадали всіх загиблих під час Революції Гідності Героїв і запалили на їхню честь лампадки та свічки.

У Кіровограді жителі зібралися на вечір-реквієм. В обласному краєзнавчому музеї розгорнуто фотовиставку, присвячену пам'яті Героїв "Небесної Сотні". В експозиції, з-поміж інших артефактів, герб із Київського Будинку профспілок та стяги Євросоюзу й України, які пройшли ті буремні події.

У Тернополі під час благодійного вечора пам'яті Героїв "Небесної Сотні" збиратимуть кошти на підтримку і реабілітацію учасників бойових дій на Сході. Полеглих під час Революції Гідності вшанують також учасники інших заходів в обласному центрі. Про це повідомив начальник Управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик.

Завтра Україна офіційно вшановуватиме День пам'яті Героїв "Небесної Сотні".