Грип розповзається Україною

Грип розповзається Україною

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Донецькій і Рівненській областях перевищено. Про це повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба України.

Наголошується, що до епідемічного порогу наближаються Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

У кожному регіоні почали щоденний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, що дозволить простежити динаміку епідемічного процесу на кожній конкретній території.

Тим часом, дані щодо 46 людей, які, вочевидь, померли від грипу, не підтверджені центральною референс-лабораторією державного закладу Український центр контролю та моніторингу захворювань. Таку інформацію оприлюднила сьогодні прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Водночас зазначається, що ці дані лабораторно діагностовані територіальними органами Держсанепідслужби. Про 46 померлих від грипу розповів вчора заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин. Також він не вважає ймовірним перевищення епідпорогу захворюваності на грип до кінця цього тижня.