Артистка Чуприненко: Не варто чекати змін чи покращення — цінуйте те, що є вже зараз

Артистка Чуприненко: Не варто чекати змін чи покращення — цінуйте те, що є вже зараз

Артистка Чуприненко презентувала пісню "Пил", написану під час карантину 2020 року. Композиція розповідає про потребу в людському теплі, яке іноді залишається непоміченим. Її мета — нагадати слухачам про цінність маленьких моментів близькості, які здатні підтримувати та надихати в складні часи.

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Артистка Чуприненко поділилася з ведучою Ксенією Івась історією створення пісні "Пил", а також розповіла деталі про її музичне втілення та роботу над відеокліпом, який об'єднує справжні історії українців.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Артистки Чуприненко

Дуже важливо не звикати до хорошого, а цінувати навіть найменші прояви турботи

Сьогодні ти презентуєш свою нову пісню "Пил". Що це за робота, і чому вона є для тебе особливою?

Цю пісню я написала ще у 2020 році під час карантину. Тоді так хотілося тепла та близькості з іншою людиною, а я сиділа одна в своїй квартирці на Лук’янівці, почуваючись зовсім самотньою. Ця пісня вийшла дуже ніжною, хоча така тематика мені зазвичай не властива. Зазвичай я обираю інші теми для творчості, а ця пісня про близькість, людське тепло та ті тонкі моменти, які часто залишаються непоміченими, особливо зараз, коли ми зосереджені на збереженні нашого життя та перемозі. Мені хочеться, щоб саме зараз ця пісня нагадувала про ніжність у простих речах, які завжди з нами.

Як ти вважаєш, що може допомогти зберегти близькість та любов, особливо в такі важкі часи?

Я думаю, що в першу чергу це увага до людини, яка поруч, увага до простих речей. Дуже важливо не звикати до хорошого, а цінувати навіть найменші прояви турботи. Наприклад, коли вам простягають руку, щоб допомогти перейти через калюжу чи вийти з машини — не сприймайте це як належне. Ці моменти треба берегти, ніби "цілувати кожен сантиметр простору", в якому ми живемо. Не варто чекати змін чи покращення — цінуйте те, що є вже зараз.

Музично цей трек суттєво відрізняється від твоїх попередніх робіт. З ким ти працювала над його створенням?

З музичним втіленням цієї пісні мені дуже допомогла студія звукозапису Baker Street. Композиторами виступили Кирило Хренов та Іван Розін, а на трубі заграв пан Олексій і це було фантастично. Це надзвичайно талановиті та чуйні люди. Вони пропускають музику через своє серце, додаючи щось особисте. Коли я вперше почула демо, у мене були мурахи по шкірі. Це був абсолютно новий досвід, і я навіть здивувалася: "Що? Це моя музика? Ого, вона може бути такою!".

Артистка Чуприненко — це завжди про любов до Півдня та рідного дому

Розкажи про ідею кліпу та людей, з якими ти працювала над його втіленням.

Ідея кліпу народилася прямо на студії. Ми не хотіли робити щось очевидне — відео про близькість до пісні про близькість. Тоді й з’явилася думка про історію з кавунами, яка також відображає моє коріння, адже Артистка Чуприненко — це завжди про любов до Півдня та рідного дому. Я досі не вірю, що нам вдалося втілити наш задум у життя. Зйомки проходили на Кіровоградщині, де ми знайшли пана Едуарда, який надав нам поле з кавунами й навіть сам знявся у кліпі разом зі своїми колегами, з якими вони працюють на цьому полі. Тобто всі герої, яких ми можемо бачити в кліпі — це все реальні люди зі своїми болючими історіями. Для нас було важливо знімати саме реальних людей, які зараз живуть і борються поруч з нами. Наприклад, один з акторів у цьому кліпі — колишній працівник ДСНС, який під час розмінування на початку повномасштабного вторгнення втратив око. Зараз він не може продовжувати працювати в ДСНС, тому повернувся у своє село і працює на полі. Це важливі історії, про які ми маємо говорити. Тому я дуже рада, що ми саме зараз і саме так зробили це музичне відео, тому що це трішки більше, ніж просто кліп на пісню. 

Пісня "Пил" є частиною твого майбутнього мініальбому. Чого варто очікувати від цього релізу?

Мій мініальбом буде дуже мінімалістичним і душевним. У ньому ми говоритимемо про дім, його втрату та про те, як зберегти дім у собі, попри всі обставини. Деякі пісні вже звучали на концертах, але мені важливо, щоб слухачі мали змогу терапевтично почути їх і в комфортній домашній обстановці в навушниках.. Саме для цього ми зараз працюємо із саундпродюсеркою Каріною Рижевською, з якою ми вже створили треки "Степ" та "Легко".
 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.