Промінь рекомендує: Марта Адамчук із треком "Так і є…"

Промінь рекомендує: Марта Адамчук із треком "Так і є…"

Марту Адамчук ви напевно бачили не в одному популярному телепроєкті, але при цьому співачка не женеться за рейтингами за будь-яку ціну. Родом Марта з Буковини (з Чернівецької області). У Київ переїхала в 2003-му, оскільки вступила в Київський національний університет культури й мистецтв на факультет естрадного вокалу. З 2006-го три роки була бек-вокалісткою у Потапа й Насті, після чого вирішила розпочати сольну кар’єру. З 2014-го співачка бере участь у кількох відомих телепроєктах, що зроблять її впізнаваною. Спочатку це буде 5-ий сезон шоу талантів "Х-Фактор". У 2017-му Марта стане півфіналісткою 7-ого сезону "Голос Країни" (в команді Сергія Бабкіна). Того ж року стане вокалісткою телешоу "Танці з зірками". А з 2018-го — артисткою розважального проєкту "Жіночий квартал". При цьому Марта продовжує радувати своїх шанувальників новими композиціями. Скажімо, в травні відбудеться прем’єра пісні "Так і є…". Слова й музику до неї написав Сергій Бабкін. Лише на YouTube пісня вже набрала більше 17 тисяч переглядів. Також вона потрапила в плей-лист "Промінь рекомендує". Про свою участь у телепроєктах, а також чому вважає особливою пісню "Так і є…", Марта Адамчук розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: @alena_pertseva з інстаграм-сторінки marta_adamchuk

"Насправді "Голос" став не тільки проєктом у моєму житті, я би сказала, з’явилась творча сім’я"

Марто, привіт!

Привіт! Я послухала свою біографію, стільки всього було! Ми ж, дівчата, так любимо "покопатись" у собі. Кожен день думаєш, що ти недостатньо зробив, щось не доробив, мало всього в житті було. А я зараз послухала й згадала всі ці нерви, все це хвилювання, стільки всього було, стільки поїздок, концертів, досвіду в першу чергу, то треба подякувати, напевно! Треба вміти дякувати за все, що з тобою було, тому що це ж досвід!

Чому ти йшла один за одним на всі ці телепроєкти? Ти вирішила, що саме так прокладатимеш свій творчий шлях?

Кожна людина шукає якісь шляхи для того, щоб реалізуватись. По-перше, я з провінції, тому, коли ти приїжджаєш в столицю, то, звісно, пробуєш туди, сюди. В мене шлях розпочався з бек-вокалу. Потім де пробуватись? З продюсером якось не складалось, тому, як тільки з’являвся якийсь проєкт, я подавала заявку. Тебе ніби доля веде. Пройшов — значить треба йти. Склалось — не склалось, працюєш і знову якийсь проєкт. Мабуть, просто пробувала свої сили, бо коли ти шукаєш себе, треба, щоб хтось зі сторони підказав. Там же були й журі, і публіка, і коментарі в інтернеті, ти дивишся на себе зі сторони, як ти виступаєш, як ти в кадрі взагалі, хвилюєшся — не хвилюєшся, свої можливості випробовуєш. І так набиваєш, умовно, ґулі, набуваєш досвіду й потім розумієш, куди тобі далі рухатись. Я не можу сказати, що навіть на сьогоднішній момент уже знаю, куди рухаюсь, бо думаю, що життя — це, в принципі, пошук. Ти не можеш прийти до кінцевої точки й сказати: "Я вже на цьому місці!" Все одно це завжди якийсь пошук, який дорівнює розвитку й твоєму досвіду. Тому ці проєкти дали мені багато знайомств, випробувань. І взагалі всі ми трошки любимо познущатись над собою, понервувати. От зараз я вже не знаю, чи пішла б на якийсь конкурс, тому що це такі нерви, що хай Бог милує, хай воно вже лишається в минулому! 

"Не треба ні про що шкодувати. Треба пробувати завжди, тому що я взагалі не вважаю, що є помилки як такі, це все досвід у першу чергу" 

В продовження цієї теми хочеться запитати, який головний висновок ти з цього зробила й чи хотіла б щось змінити? 

На два запитання я дам одну відповідь. По-перше, який я висновок зробила? Що не треба ні про що шкодувати. Треба пробувати завжди, тому що я взагалі не вважаю, що є помилки як такі, це все досвід у першу чергу. Але я б нічого, відповідаючи на друге запитання, не міняла. Я би пробувала для того, щоб знаходити свою дорогу в житті. 

"Я дуже люблю цю пісню, вона з’явилась в період, коли якраз попіднімалось багато нових сумнівів у собі. Ми завжди любимо в собі покопатись. І от вона  прийшла з дуже особливим текстом для мене" 

Ми будемо сьогодні слухати пісню "Так і є…" на слова й музику Сергія Бабкіна. Раніше ти була півфіналісткою 7-го сезону "Голосу Країни" в його команді. Тобто у вас продовжується співпраця? 

Насправді "Голос" став не тільки проєктом у моєму житті, я би сказала, з’явилась творча сім’я. Тому що ми дуже потоваришували з Вірою Кекелією, з її чоловіком Романом Дудою і з сім’єю Бабкіних. Ми і в гостях у них були. Не можу сказати, що ми кожен день зідзвонюємось, але ми в дуже гарних стосунках, ми товаришуємо. Й восени чи на початку зими, я, чесно кажучи, не пам’ятаю, Сергій просто надіслав SMS, що в нього народилась пісня. Каже, я хочу її тобі, тому що вона жіночою в нього написалась, і він її мені подарував. Тому це була доленосна зустріч, яка почалась ще на "Голосі", і ми крім того, що творча сім’я, зараз пересіклись і в професійному житті. Я дуже люблю цю пісню, вона з’явилась в період, коли якраз попіднімалось багато нових сумнівів у собі. Ми завжди любимо в собі покопатись. І от вона  прийшла з дуже особливим текстом для мене. Тому що в кожній людині є своя особливість. І дуже часто вона не прийнята в першу чергу самою людиною. Потім тобі хтось скаже, що ти якийсь поганий, не такий і там ще щось. А насправді, це особливість, яка відрізняє нас від інших людей. І якщо ми її приймемо й полюбимо в собі, то це буде унікальна риса характеру чи таланту. І мені ця пісня прийшла в дуже знаковий момент. Мені б дуже хотілось, щоб люди якомога менше в собі сумнівались, а просто знаходили свої особливості й розвивали це.         

Слухати пісню Марти Адамчук "Так і є…", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.