INGRET: Я не картаю себе й не згадую, що щось робила неправильно, я знаю, куди мені треба рухатися

INGRET: Я не картаю себе й не згадую, що щось робила неправильно, я знаю, куди мені треба рухатися

Співачка INGRET розпочала вокальну кар'єру в дитинстві, коли в 11 років написала свою першу пісню. Згодом артистка брала участь в кількох вокальних талант-шоу, а також пробувала свої сили в Нацвідборі на Євробачення 2024. Днями вона презентувала ліричну композицію "Неймовірно тонка". Цей сингл виконавиця присвятила минулим стосункам.

Який головний меседж закладала в пісню "Неймовірно тонка", як ставиться до критики та якими афірмаціями користується щодня  — про все це INGRET розповіла Ксенії Івась в ефірі шоу "Вікенд нової української музики" на Радіо Промінь.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь

У мене були цікаві стосунки й коли вони закінчились, я написала цю пісню — як вивільнення емоцій і крапку в них через творчість 

INGRET, як твоє життя?

Моє життя стрімко змінюється, я ухвалила класне для себе рішення — жити життя. Мені зараз цікаво бути в гарному настрої, тому що після Євробачення мені було дуже погано, у мене була депресія. Потім я почала цікавитися тим, чому мені так погано і чому я так почуваюся. Попри все, що відбувається у світі, я почала шукати щастя. Я хочу жити щасливе життя в ресурсі та гарному настрої. Я продовжую ходити до наставника і зараз мені подобається моє життя.

Сьогодні ти презентуєш пісню "Неймовірно тонка". Що це за робота?

Якщо говорити про минуле, теперішнє та майбутнє (яких насправді не існує), цю роботу можна віднести до категорії "минуле". У мене були цікаві стосунки й коли вони закінчились, я написала цю пісню — як вивільнення емоцій і крапку в них через творчість. 

Я пам'ятаю, коли ти приходила до нас із піснею "Keeper" до Нацвідбору на Євробачення, ти розповідала, що твій тато, брат і чоловік військові й вони боронять Україну з 2014 року. Ця пісня про стосунки з чоловіком?

Ні, зі своїм чоловіком я познайомилась після 24 лютого 2022 року. За два місяці до початку повномасштабного вторгнення він був на моєму концерті й прийшов познайомитися зі мною. А ця пісня про минулі стосунки, але я написала її, коли почалося повномасштабне вторгнення, а вийшла вона тільки зараз. Мені дуже подобається ця композиція, я її співаю на своїх концертах і в моновиставі з Василем Байдаком. Я не ідентифікую її як композицію про страждання чи крапку в стосунках.

У цій пісні багато абстрактних образів. Який головний меседж ти хочеш донести слухачам?

Пісня "Неймовірно тонка" про те, щоб повернути людину до неймовірно тонкого відчуття і не важливо, про що саме це буде. Наприклад, ти зараз п'єш воду або ж слухаєш пісню й неймовірно тонко це відчуваєш, напевно, саме про це я хочу сказати слухачам. 

Дехто з музичних критиків назвав твою пісню недоопрацьованою, мовляв, їй чогось не вистачає, щоб стати хітом. Як ти реагуєш на подібні закиди? 

А як ця пісня може бути недоопрацьованою, якщо я її вже доопрацювала та видала? Я взагалі ніяк на подібне не реагую, для мене ця пісня доопрацьована. Чи можу я ще щось до неї додати? Звісно можу, я ж пишу музику. 

Я доволі меланхолійна особистість, часом можу впасти в депресію, але я знаю методи, які можуть вивести  мене із цих станів

Своїм прикладом ти показуєш, що завершення стосунків — це не лише кінець, але й початок нового шляху до самої себе. Ти навіть почала вести блог, у якому розповідаєш про своє життя. Ти сказала, що спосіб життя — це звичка, яку треба тренувати. Що в собі тренуєш ти?

Я в собі треную позитивне мислення. Ті, хто в темі, можуть знати таке визначення як "афірмації" — це коли ми повторюємо позитивні словосполучення на кшталт "Я щаслива", "Я здорова", "Я приймаю сьогоднішній день і він буде для мене прекрасним". З таких висловів я починаю майже кожен свій день і це дуже допомагає розвивати звичку мислити позитивно й налаштовувати свої нейронні зв'язки, щоб не мислити депресивно. Я доволі меланхолійна особистість, часом можу впасти в депресію, але я знаю методи, які можуть вивести  мене із цих станів. Один з них — афірмації. Зараз я почала вести три щоденники: "Щоденник вдячності", "Щоденник самопрограмування" і "Щоденник думок". Також у моєму житті присутні йога та медитації.

А в яких ти стосунках зі своїми помилками? Вони тебе "кусають за п’яти", чи ти з ними дружиш і час від часу "годуєш" чимось смачненьким?

Я постійно працюю над собою. Я не картаю себе й не згадую, що щось робила неправильно, я знаю, куди мені треба рухатися, щоб цього не робити. Якби я чогось не зробила, я б не була зараз такою, якою є.

У своєму відеоблозі ти почала говорити про ченнелінг — енергетичне спілкування з нелюдським розумом з інших планет. Як ти поставишся до того, що хтось тобі скаже: "INGRET, спустись на землю. Ти дивна".

Ченнелінг  —  це дуже класна штука, зв'язок з різними інопланетними расами, сутностями тощо. Я лише почала вивчати цю тему, дивлюсь багато відео і мені це дуже подобається. Сама я не ченнелила.

Якщо не планета Земля, де б ти хотіла жити, куди полетіти й що б ти там створила?

Можливо я б створила нові тварини та квіти, експериментувала б з їхніми різновидами. Мені дуже подобається планета Земля, щоправда, не в усі періоди мого життя, але зараз мені подобається те, де я перебуваю. Я намагаюся радіти всьому, що є у моєму житті: квітам, птахам, воді. І я маю звичку щодня дякувати за це, адже звичка формує ставлення до всього. 

З чим ти до нас завітаєш наступного разу?

Зараз у мене в роботі два альбоми. Я маю дуже багато пісень і не хочеться, щоб вони просто лежали в столі. Хочу ними ділитися й планую створити фортепіанний альбом та альбом з аранжуваннями. Вони будуть чуттєвими, а я в них — різною. Дуже хотілося б випустити їх цього року.

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.