Промінь рекомендує: temstime з треком "бруд"

Промінь рекомендує: temstime з треком "бруд"

Автор, сонграйтер, саундпродюсер, режисер – так написано в інста-профілі артиста під іменем temstime. А ще модель і дуже стильний яскравий хлопець – це вже додаємо від себе.

Артему Шойжолову – таке справжнє ім’я нашого сьогоднішнього гостя – 18 років. Він із Запоріжжя. З дитинства займався музикою, танцями та акторською майстерністю. Скільки себе пам’ятає, дуже любив співати і брав участь в усіх шкільних подіях. Тому  недивно, що був зіркою не тільки своєї школи, а й цілого міста. 

Щоб перейти на якісно новий зірковий рівень, в 2019 році Артем подався на шоу "Голос. Діти" (це був 5-й сезон, де також змагався Ярослав Карпук, нині відомий як YAKTAK). Потрапив у команду Джамали, яку захопило його виконання хіта Бруно Марса на сліпих прослуховуваннях; але, на жаль, вибув після етапу вокальних боїв.

Після шоу на тривалий час припинив творчу діяльність, але згодом повернувся до музики. Як зізнавався Артем в одному з інтерв’ю, після початку повномасштабного вторгнення музика стала його розрадою; він зрозумів, що треба втілювати свою мрію, поки є можливість.

Торік він випустив свій перший хіт "На відстані" під псевдонімом temstime (що є похідним від його імені), який завірусився у TikTok. 

Артист надихається естетикою 90-х та 00-х у світовій музиці й прагне популяризувати таке звучання серед української аудиторії. 

Наразі temstime готує дебютний альбом, який має попередню назву "chaos". Перший сингл із майбутнього альбому — "бруд" – розповідає про внутрішню боротьбу та опір брудному світу, що намагається знівечити особистість.

Анна Заклецька та Денис Денисенко поцікавились у артиста, звідки у нього такий непересічний сценічний стиль, захоплення естетикою 90-2000-х, – і про те, к протистояти цьому брудному світу.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надане пресслужбою артиста

В мене такий коментар нещодавно був у ТікТоці – мовляв, це ж Lady Gaga, тільки чоловік! Це найкращий комплімент, який міг бути

Артеме, привіт! Давай одразу вияснимо, чому в тебе була тривала пауза після "Голосу. Діти"? З чим вона була пов’язана?

Привіт! Та все просто. Після того, як я вибув із шоу, в мене почалося щось на кшталт підліткової депресії. Тому що ти як дитина (а мені на той момент було 13 років), коли знаходишся в тому акваріумі зірок, думаєш, що ось зараз тебе з телевізору хтось побачить і ти одразу засяєш – а цього не сталося, звичайно. Це все шоу, але я тоді як дитина цього не міг зрозуміти. 

Так, це загальна проблема. Діти, які беруть участь у шоу на дорослих засадах, не завжди психологічно готові до поразок. Не розуміють, що поразки не роблять їх гіршою людиною. Що це не їхня провина. Що є закони сцени, драматургія шоу врешті. Тому ми дуже раді, що ти виборсався з тієї депресії та повернувся до творчості. І наступне питання – ти ж із Запоріжжя? Ти народився там? І зараз де мешкаєш?

Так, я з Запоріжжя. Я такий козачок (сміється). І зараз я в Запоріжжі, але думаю, що скоро повернуся до Києва із презентацією нової пісні – цього разу англомовної.

Щодо естетики 90-х - 2000-х. Скажи, хто тебе так вразив, що було твоїм першим дитячим враженням, що саме ця естетика запала в душу?

Зараз я вже зрозумів, що сприймаю пісні і взагалі все навколо на енергетичному рівні. І коли чую пісні з того часу, то мені вони зовсім інакше сприймаються. Вони зовсім інші, в них інша енергетика. Вони дуже відрізняються від того, що є зараз. І мене це дуже сильно приваблює це.

Так, зараз взагалі на часі короткі музичні форми. Коли ми слухаємо Ірину Білик раннього періоду – там пісні по 4 хвилини; в Тараса Петриненка – навіть до 6-ти. А зараз дофамінове скролення дається взнаки – всі пісні короткі. А може, ти можеш назвати імена виконаців, які тебе вразили сого часу?

Насправді, моя улюблена виконавиця і моя улюблена артистка всіх часів – це Lady Gaga. Це вже не 2000-ні, а напевне, 2010-і роки. Коли вийшов її "Bad Romance", мені було років 5. Я побачив на телебаченні цей кліп і закохався в цю неумовірну артистку. Також дуже сильно приваблює Billy Idol.

Цікаве таке поєднання! То звідси в тебе такий цікавий сценічний стиль? 

Ви знаєте, в мене такий коментар нещодавно був у ТікТоці – мовляв, це ж Lady Gaga, тільки чоловік! (сміється). Це найкращий комплімент, який міг бути! Насправді, я просто експериментую. Зараз в мене хаотичний альбом, хаотична історія. Я експериментую і шукаю свій стиль.

Сьогодні ми презентуємо твою нову пісню "бруд". До речі, вона 4 хвилини! Розкажи, будь ласка, про неї нашим слухачам.

Я написав її, коли якось перебував у стані, близькому до депресії. А моя творча муза залежить від того, в якому стані я зараз знаходжуся. Це події, люди і все-все-все, що є ззовні. От я лежу й не розумію, що буде далі. Це питання дійсно впливає на мене щодня. Я можу творити, писати пісні, можу кайфувати, зустрічатися за кавою з друзями. Але що буде далі – ніхто не знає. І ось я лежу і думаю – як в цьому брудному світі, котрий змінюється щодня і котрий впливає на мозок, на психіку, – як в ньому можна не заблукати і не загубити себе? А всеодно мати надію і йти далі? Такий сенс я вкладував у пісню з самого початку.

Насамкінець попросимо тебе звернутись до слухачів Радіо Промінь з тим, що тобі зараз хочеться сказати.

Дякую вам величезне і сподіваюсь, що скоро побачимось офлайн! Я хочу сказати, що найважливіше – не загубити себе і йти за своми мріями. Якщо ми не можемо поставити ті ціли, які могли би ставити раніше, це не означає, що ми не можемо йти далі і радіти кожному дню. Тому цей брудний світ є для нас мотивацією змінити його на більш лагідний. 

Слухати трек "бруд" temstime, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.