adm:t: Ми вже не дізнаємось, які сенси закладав у вірш Максим Кривцов, думаю, він про кохання і легкість почуттів

adm:t: Ми вже не дізнаємось, які сенси закладав у вірш Максим Кривцов, думаю, він про кохання і легкість почуттів

Київський інді-гурт adm:t з'явився на українській сцені у 2017 році. Відтоді музиканти активно виступали на найбільших музичних фестивалях країни та випускали пісні. У їхньому творчому доробку є композиції на вірші письменників і поетів. Лідер гурту Андрій Дмитренко товаришував із Максимом "Далі" Кривцовим і ще до загибелі поета на війні вони домовились, що adm:t запише на його вірші дві пісні. Перша з них вийшла в січні цього року, а днями друга, "Метаморфосінь", яку гурт записав у колаборації з дуетом Tember Blanche.

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь лідер гурту adm:t Андрій Дмитренко розповів ведучій Ксенії Івась про роботу над піснею "Метаморфосінь", пригадав історію знайомства з гуртом Tember Blanche та поділився планами випустити мініальбом.

0:00 0:00
10
1x

Фото: adm:t & Tember Blanche 

Для обкладинки релізу ми взяли фото, яке я зробив минулого року під час ротації на Донеччині

На скільки мені відомо, ви з гуртом Tember Blanche вже давно знайомі. Цікаво, як саме ви познайомились?

Ми у 2021 році виступали разом на фестивалі Jazz Koktebel, тоді він проходив у селі Щасливцеве Херсонської області, там і познайомились. Спогади дуже класні  — літо і тоді ще та територія не була окупована росіянами…

Влад Лагода нам якось розповідав, що записував ритм-секцію стукаючи себе кулаком у груди, а ти розповідав, що записував барабани, стукаючи дровами по підлозі. Які креативні ідеї ви втілювали під час запису вашої спільної з гуртом Tember Blanche пісні  "Метаморфосінь"?

Під час запису нашої спільної пісні особливо не було креативу, бо в нас було обмаль часу. На запис усіх інструментів ми мали лише 2 години, адже мені треба було повертатись на службу. Ми зустрілися з Владом, Сашею й сопілкарем нашого гурту Дмитром Сивоконем, позаяк часу було обмаль, я заздалегідь знав, скільки приблизно часу знадобиться на мою гітару, мій вокал, Дімин дудук і його глокеншпиль. Ми все встигли, надалі він був на етапі зведення. 

Розкажи про пісню "Метаморфосінь". Що це за трек?

Це пісня на вірш Максима Кривцова. На жаль, ми вже не дізнаємося, які сенси закладав у неї Максим. Наш реліз із Tember Blanche — це моє прочитання цього вірша. Мені здається, він про кохання, легкість почуттів і про те, що їх не треба в собі тримати. Хоч пісня називається "Метаморфосінь", я цілком свідомо релізив і викладав її саме влітку, не чекаючи на осінь.

Це вже друга твоя пісня на слова загиблого 7 січня на фронті поета Максима Кривцова…

Ми з ним домовились про дві пісні і якщо нічого не зміниться, так поки й залишиться. Наразі я налаштований зупинитися на тих домовленостях, які ми з Максимом мали ще за його життя. В будь-якому разі, за можливості, я намагатимуся допомагати всім проєктам фонду пам'яті Максима Кривцова, який створили одразу після його загибелі. 

Щодо обкладинки до релізу, я пам'ятаю, до пісні "Завтра?" ти використав дві накладені одна на одну фотографії, одну з яких зробив Максим Кривцов. Як ти підійшов до вирішення питання щодо обкладинки релізу цього разу?

Для релізу "Завтра?" ми використали фотографії Максима Кривцова і мого побратима Ярослава Савченка. Їх одна на одну наклала Юлія, яка на моє ТЗ робить усі обкладинки до релізів. Цього разу ми взяли моє фото, яке я зробив минулого року, коли ми з батальйоном виїжджали в Донецьку область на ротацію. Я зробив це фото під час зупинки, а потім попросив Юлію його апгрейдити. Вона дуже класно поділила його на дві частини — "квітучу" й ту, де вже з дерев опало листя. Тобто оригінальна фотографія й мала виключно осінній характер, а Юлія додала на одну частину зелених ноток. Мені здається, що за рахунок цього обкладинка вийшла ідеальною, бо, по-перше, вона дуже точно резонує із назвою пісні й перетіканням осені-"метаморфосені" в класичний осінній стан. По-друге, оригінальне фото мені також подобалось і я ще заздалегідь бачив його обкладинкою цього релізу. 

Раніше ти розповідав, що працюєш над альбомом "В кубі". На якому етапі зараз робота і коли ми зможемо його почути?

Вже готові 4 з 5 пісень, 3 із них вже видані — це "альбедо", "завтра?" та "метаморфосінь". Над п'ятою ще працюємо, я поки остаточно не вирішив, якою вона буде, бо є три варіанти. Швидше за все, одну з них я викладатиму окремим синглом уже після релізу мініальбому "В кубі" й це також буде фіт. Але п’ята пісня буде найважливішою, адже вона об'єднуватиме всі композиції, які увійдуть до платівки.

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь. 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.