Tember Blanche: Не треба соромитися бути відкритими у стосунках

Tember Blanche: Не треба соромитися бути відкритими у стосунках

Історія інді-поп гурту Tember Blanche розпочалася 4 роки тому з випадкової зустрічі та спонтанного дуету на Контрактовій площі. Відтоді їхня музична кар'єра стрімко розвивається: артисти випустили кілька музичних альбомів, брали участь у Нацвідборі на Євробачення, а їхній трек "Вечорниці" став вірусним у ТікТок. Нещодавно пара побралася, а днями разом із The Budchuk дует випустив спільну пісню "Телепат".

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь учасники дуету Tember Blanche Саша Ганапольська та Влад Лагода розповіли ведучій Ксенії Івась про спільну із The Budchuk  композицію "Телепат", а також поділилися змінами, які відбулися в їхньому житті після одруження.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Сергій Галушка, Радіо Промінь

Твій партнер ніколи не відчуватиме повністю всього, що ти відчуваєш, доки ти йому не розкажеш

У пресрелізі написано, що ви видали пісню в незвичному для вас радійному звучанні. А як же решта ваших пісень, які звучать у нас в ефірі?

Саша Ганапольська: Мається на увазі оцей поп канон, який, на жаль, існує на наших радіостанціях. У нас ніколи не було пісень у класичному поп звучанні, вони все одно були по-індішному зроблені: в них були використані якісь звуки, бочки, які ми самі підібрали чи навіть настукали своїми руками, — щоб був присутній наш улюблений 808-й бас і щоб воно в голову вдаряло.

Влад Лагода: Є радіостанції, в яких немає рамок і які ставлять просто хорошу музику, але, все ж більшість мають якісь стандарти, за межі яких вони не виходять. І пісня "Телепат" якраз вписується в ці стандарти. Це робота Артема The Budchuk, тому що зазвичай продюсуванням звуку й аранжуванням у піснях займаюся я. А в цій пісні я мав цікавий досвід, бо раніше я тільки збоку сидів і казав: "А тут спробуйте зробити так, а тут — так". Це досить прикольно і незвично. І те, як звучить "Телепат", — це заслуга Артема The Budchuk.

Ваша новинка називається "Телепат". Як виникла ця пісня?

Саша Ганапольська: Ця пісня виникла в моменті, коли до нас приїхав Артем. Ми заздалегідь домовились, що писатимемо разом пісню, він приїхав з Луцька на нашу студію. І ми вирішили, що треба придумати якийсь трек з нуля, бо нецікаво брати якусь стару демочку. У мене були ситуації в житті, коли Влад кудись йшов, а мені було ніяково зізнатися, що почуваюся сама вдома некомфортно. Хоча здавалось би, це такі дрібниці. Тому я написала про це пісню. Всі музиканти, співаки, артисти пишуть пісні про свої травми перед тим, як їх вирішувати. Але насправді ми з Владом говоримо про те, що ми відчуваємо, і тому пісня "Телепат" про те, що треба не соромитися цього робити. І тоді у вас не буде проблем, бо ви скажете відкрито: "Я відчуваю те і те, побудь зі мною, будь ласка".

Тобто, це пісня про самотність у стосунках? 

Саша Ганапольська: Це пісня про те, що не треба очікувати, що твій партнер чи партнерка зможе відчути й прочитати твої думки. Треба казати прямо, що ти відчуваєш.

Владе, якою була твоя реакція, коли Саша до тебе прийшла й заспівала пісню на таку тему. Що ти відчув, тебе це не налякало?

Влад Лагода: Це було не так. Ми сиділи на студії вже з Артемом, підібрали цю гармонію і такі: "Так, а що нас турбує? Про що ми говорили нещодавно?". Ми постійно говоримо про те, що турбує кожного з нас і якраз у той момент ми обговорювали те, що Саші складно залишатися вдома самій. Тому вирішили зробити про це пісню.

Тобто ця пісня тільки про те, що тобі складно залишатися вдома самій, чи ще були ситуації, в яких ти почувалась самотньо без підтримки?

Саша Ганапольська: Ні, це саме така психологічна штука, що перші кілька годин самій вдома мені прикольно, а потім я починаю десь заганятися.

Влад Лагода: Завдяки цій ситуації ми дійшли до того, що твій партнер ніколи не відчуватиме повністю всього, що ти відчуваєш, доки ти йому не розкажеш. І пісня саме про це.

А як ви гадаєте, чи о’кей почуватися самотнім, коли ти не самотній? Здавалося б, у тебе є родина, собака, хіба ж тут можна бути самотнім?

Навіть серед великої кількості людей можна бути самотнім. Навіть якщо у тебе є поруч люди, це не означає, що ти не маєш на це права. Самотність — це щось, коли ти не перебуваєш у гармонії з собою. Іноді це важко визнати. Але не можна заперечити й відсахнутися від своїх почуттів, бо вони є. 

Владе, тобі о’кей дома залишатися на самоті?

Влад Лагода: Я майже ніколи не залишаюся вдома на самоті, а якщо й залишаюся, то в мене є вона — моя робота.

Ми зробили весілля для того, щоб моя бабуся могла розповідати своїм подружкам, що "він живе по-нормальному"

Сьогодні ви прийшли до нас на ефір у новому статусі — тепер ви чоловік і дружина. Я пригадала, що ми у вас запитували про одруження, а ви відповідали, що вам о’кей без шлюбу і що ви не поспішаєте. Виходить, ви від нас приховували свої наміри?

Саша Ганапольська: Можливо, ми казали, що не бачимо різниці для нас, як ми себе почуватимемо в шлюбі і як почувалися до одруження. Насправді ми не відчуваємо різниці. Таке ми могли казати, але я не пам'ятаю, щоб ми казали: "Ми не поспішаємо, нам воно не треба".

Влад Лагода: Загалом ми зробили весілля для того, щоб моя бабуся могла розповідати своїм подружкам, що "він живе по-нормальному". В цілому ми живемо в такий час і займаємося спільною справою, тому одруження — це в тому числі юридична процедура, яка закріплює і наші з Сашею стосунки, і нудні правові аспекти. 

Які зміни ви помічаєте після одруження?

Саша Ганапольська: Мені здається, я почала ще більше цінувати стосунки. І фраза "чоловік і дружина" красиво звучить.

Влад Лагода: Ми вже майже 5 років у стосунках і останні 1,5 року якось вже було складно казати: "Це моя дівчина, а це мій хлопець". Ми вже стільки разом усього прожили, що цей термін вже не окреслює того, чим ця людина для мене є.

Де вас можна буде почути цього літа? Чи готується фестивальний сезон?

Влад Лагода: Ексклюзивно на Радіо Промінь анонсуємо, що 26 липня в Києві на UYAVA відбудеться концерт зі струнними (скрипкою та віолончеллю). Такий концерт відбудеться й у Львові 29 серпня. Також нас можна буде побачити 4 серпня на фестивалі  Faine Misto, ми будемо хедлайнерами LIGHT STAGE.
 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.