Екологія спілкування: гурт Mazepa видав сингл "Plane Mode"

Екологія спілкування: гурт Mazepa видав сингл "Plane Mode"

Гурт Mazepa видав сингл "Plane Mode", яким анонсує реліз повноформатного альбому "Кожен сам собі рішає".

Пісня "Plane Mode" піднімає тему екології спілкування та дотримання особистих кордонів. "У телефонній книзі кожного з нас знайдуться номери, з якими ми б не дуже хотіли спілкуватися і стараємось не робити цього за можливості", — розповідає Андрій Мазепа, фронтмен гурту.

0:00 0:00
10
1x

Фото:  Пресслужба гурту Mazepa 

"Пісню "Plane Mode" ми написали ще, мабуть, два роки тому, а випустили зараз. Чому так сталось? Тому що вже в травні цього року ми випускаємо повноцінний альбом "Кожен сам собі рішає" і пісня "Plane Mode" буде однією із одинадцяти повноцінних треків. Але альбом згодом, а зараз я хочу більше розповісти вам про композицію "Plane Mode". Коли музиканти працюють в студії, то для нас такі критерії, як тиша і спокій є дуже-дуже важливими. Тому часто в період студійної роботи ми виключаємо телефони або переводимо їх в режим "літака" або "рlane мode," як ми його називаємо. І саме під час процесу, як вмикання цього режиму, мені в голову прийшли рядки "I тurn on played mode" і "не надоїдай мені, абонент не знайдений, я пішов". Спочатку ми ставились до цієї фрази жартівливо, але пізніше, коли пісня вже почала вимальовуватись, окреслюватись в якусь форму, ми побачили, що вона набуває досить актуального змісту про екологічність нашого спілкування. Я гадаю, що в телефонній книзі кожного з нас знайдуться номери, з якими ми б не дуже хотіли спілкуватися і стараємось не робити цього за можливості. От власне саме про це мені захотілось заспівати. "Не хочу піднімати телефон, коли на ньому світиться твоє ім'я" — звертаюсь я в пісні до уявного абонента. "Ти вибираєш жертву своїм словам, але чому повинен нею бути я" — запитую я в цій пісні в цього ж уявного абонента. Манера такого своєрідного спілкування зі слухачем додає іронічності композиції "Plane Mode". А щодо музики, то ви впізнаєте уже відоме вам звучання гурту Mazepa з саксофонами, гітарами, барабанами", — розповів фронтмен гурту Mazepa Андрій Мазепа в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у червні група Mazepa випустила пісню "Моє".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.