"Було-Буде": глибинний вимір життя в новій пісні "Чумацького Шляху"

"Було-Буде": глибинний вимір життя в новій пісні "Чумацького Шляху"

"Чумацький Шлях" випустив "Було-Буде" – пісню з глибоким філософським змістом про вічність і переродження. Вокаліст гурту Сергій Строян розповів Радіо Промінь, що трек готувався до нацвідбору на Євробачення, але не потрапив до конкурсу.


 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Чумацький Шлях

"Пісня "Було-Буде" розповідає про циклічність нашого життя, про те, що все навколо нас має своє продовження. Це підтверджує і фізика – а саме закон збереження енергії, який звучить так: енергія не виникає з нічого і не зникає в нікуди, а може лише перетворюватись з однієї форми на іншу. Композиція народилася декілька років тому в результаті творчого експерименту: ми з нашим гітаристом Євгеном Богуцьким окремо зібрались на репетицію і двоє почали щось придумувати в новому звучанні. Все почалось із синтетичного звуку, який на самому вступі в куплеті присутній в цій пісні і як би він дав поштовх. Цього ж дня ми придумали повністю форму, вокальну партію і просто записали її, як демо і відклали на полицю, а у 2023 році ми вирішили подати заявку на нацвідбір на Євробачення. І ось тут нам знадобилася ця демка. Ми розуміли, що для цього конкурсу потрібно зробити більш форматніше, легше звучання, і тому ми звернулися до нашого друга саунд-продюсера Максима Паюка, з яким і фіналізували цей трек. Євробачення "сказало нам до побачення", але так як трек вже був готовий, ми вирішили його презентувати, створили кліп, який підкреслив сенс пісні, а як метафору використали образ дерева життя, яке є поширеним архетипом у багатьох світових міфологіях. Відео зняв та змонтував наш учасник колективу Ілля Сопілчар, а над текстовою анімацією працював також наш друг Максим Мальцев. Усіх наших шанувальників ми закликаємо слухати пісню "Було-Буде" на всіх стрімінгових платформах, а ми вже готуємо новий альбом, який вийде цього року", — розповів вокаліст гурту "Чумацький Шлях" Сергій Строян в ефірі шоу Радіо Промінь. 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.