Слово проти системи: "Ульмо Три" випустив трек "Сідай на березі річки""

Слово проти системи: "Ульмо Три" випустив трек "Сідай на березі річки""

Гурт "Ульмо Три" представив нову пісню "Сідай на березі річки", яка глибоко зачіпає теми суспільної несправедливості та особистої боротьби. Трек занурює в історії про важкі стосунки із системою, порівнюючи їх із долею таких особистостей, як В'ячеслав Чорновіл та Левко Лук'яненко. Фронтмен "Ульмо Три" Костянтин Шелудько наголошує: "Ця пісня про ситуації, коли права людина програє не правій більшості, але час ставить все на свої місця".


 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту Ульмо Три

"Ця пісня про ситуації, в яких права людина тимчасово програє не правій більшості, але час таки ставить все на свої місця. Прикладом можуть бути стосунки таких людей, як В'ячеслав Чорновіл та Левко Лук'яненко з радянською системою. А ще в самому тексті є ніби звертання до дівчини, тож, можна сказати, що "Сідай на березі річки" – це сучасний стислий переказ книжки "Ярмарок суєти" про два підходи до життя: екстравертний-інтровертний або мати-бути. Що ж до музичної складової, то в гітарному рифі присутній невеличкий гуцульський мотивчик, і то є відвертий натяк – цитата на пісню Тараса Чубая "Із янголом на плечі" на слова Івана Малковича. Ця пісня – одна з моїх улюблених в "Плачу Єремії". Тож я таким чином хотів би показати свою глибоку повагу. Крім того, це мій особистий сантимент, бо колись в юні роки ми з друзями ходили на концерти Чубая в Палац Україна і співали потім ці пісні в лісі під гітару. Я навіть хотів спитати дозволу використовувати ці мотиви і звернувся до єдиного спільного знайомого – першого гітариста "Братів Гадюкіних" Андрія Партики, бо із "Плачем Єремії" він теж грав. Та пан Андрій сказав, що це "народні штучки", тож їх можна всім використовувати. Але я все ж таки хочу сказати, що це не моя ідея з гуцульськими вкрапленнями в гітарний риф, а вкрадена. Ото таке. А на записі знову присутні барабани мого шанованого соратника Івана Зименка. Відверто кажучи, ми їх записали ще влітку в один день з попередніми двома синглами, тож я фактично зараз просто випускаю пісні по мірі їх готовності і по мірі відчуття, що їх час настав", — розповів фронтмен гурту "Ульмо Три" Костянтин Шелудько в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у грудні гурт Ульмо Три видав сингл "Стяг у твоїх руках".

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.