Victoria NIRO: "Хочеться розповідати життєві історії з гумором"

Victoria NIRO: "Хочеться розповідати життєві історії з гумором"

Нова генерація зірок української попсцени здобуває славу спершу в соціальних мережах, а вже потім виходить в офлайн. Victoria NIRO — приклад того, як тренди цифрового сьогодення змінюють музичну індустрію, адже, на думку співачки, зв'язки й гроші для здобуття популярності не такі важливі, як правильна комунікація з підписниками в соцмережах. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь виконавиця презентувала пісню "Як уві сні" та розповіла ведучій Ксенії Івась про львівську реп-тусовку, любов до самовдосконалення та життєві ситуації, що стають піснями. 

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь 

Класно працювати перед камерою, коли поруч із тобою друзі, люди, з якими ти ходиш на каву.

Вікторіє, розкажи, будь ласка, як створювалася пісня "Як уві сні". 

Ця дуже легка пісня, іронічна, в характерному для мене стилі, я б сказала. 

Хочеться розповідати життєві історії з гумором, щоб себе не "заганяти" постійно. Як створювалась? Розумієте, я — ловець історій, бо поки не можу розповісти про те, що сталося зі мною самою, адже не маю досвіду, наприклад, стосунків, описаних в пісні "Як уві сні". Схожа історія трапилася з моєю подругою, яка довго зустрічалася з хлопцем, але стосунки складалися не так, як їй хотілося. Вони розійшлися. За деякий час з'явився її колишній і запропонував почати все заново. А подруга така: "Вибач, але я відпустила ситуацію. Можеш скільки завгодно стукати у мої зачинені двері". Думаю, така ситуація могла статися багато з ким. З цією історією я пришла до Олега Шершня, він склав текст, з аранжування допоміг Паша YASKI. Все зазвучало так, як я й хотіла. Ще й відео на пісню вийшло дуже атмосферним.  

Олег Шершень, учасник реп-тріо BOTASHE, вже неодноразово тобі допомагав із текстами. Як взагалі відбувається ваша співпраця? 

Інколи ми можемо просто сидіти — філософствувати на якусь тему. Інколи я приходжу до Олега вже з готовою історією, мелодією, зіграною на гітарі. Тоді він слухає, потім сидить задумливо як професор, а за деякий час дає слова пісні та просить заспівати. У Олега якось так виходить їх добрати, що слова класно лягають на мій голос. Він геній. Буває й так, що якась ідея зʼявляється під час спілкування.   

Розкажи про відео на пісню "Як уві сні", з ким ти його створювала? 

Оператором відео "Як уві сні" був Віталій Слодиницький, це рідний брат Білого Бо. На зйомках вони всі були: Олег Шершень, Білий Бо… Ми подумали над ідеєю кліпу, все обговорили. Була дуже класна атмосфера під час роботи над відео. Пісня смішна, тому нам було дуже весело, але робота тривала на дуже високому професійному рівні. Класно працювати перед камерою, коли поруч із тобою друзі, люди, з якими ти ходиш на каву. Тоді немає страху, тобі суперкомфортно. Друзі, оточення впливають на процес.   

Зважаючи на музикантів, яких ти згадувала раніше, виникає запитання: як ти потрапила в компанію львівських реперів? 

Чесно, не знаю, як так сталося. Я ж попсова мультяшна співачка! Якби мені колись сказали, що серед моїх друзів будуть репери, не повірила б. З хлопцями з BOTASHE познайомилася влітку, пере релізом "А море манить". Якось ми зустрілися, там ще був Polamav, дуже класно поспілкувалися. Я отримала нереальне задоволення від цього. І відтоді почали дружити. Між іншим, до знайомства не знала, що BOTASHE зі Львова. Потім ми почали більше бачитися, Олег Шершень став допомагати мені з текстами. Тепер ми хороші друзі, до того ж у творчості дуже близькі. 

Музиканти нехай роблять те, що їм подобається, а слухач сам просуне пісню.

Розкажи, будь ласка, що там зараз у Львові із музичною тусовкою відбувається? На які заходи ти ходиш?

Нещодавно було кілька концертів BOTASHE, то я на них ходила, виступ Гоні, від якого я просто у захваті. Це був нереальний вибух енергії. Ми потім ще в гримерці спілкувалися. Такі заходи дуже заряджають. 

Як ти гадаєш, той час, коли для того, щоб стати популярним артистом в Україні, треба було переїжджати до Києва, вже закінчився? 

Вважаю, що слід робити музику просто від душі, як відчуваєш. Я починала з каверів, але навіть тоді обирала старі пісні, які мені подобалися. Якби зараз з'явилася якась дуже популярна пісня і мені б хтось запропонував її переспівати, я не стала б гнатися за хайпом, не взялася б, якби не відчувала, що ця композиція мені до душі. Тому музиканти нехай роблять те, що їм подобається, а слухач сам просуне пісню. Зараз дійсно неважливо, де ти перебуваєш — у Львові чи в Києві. Просто потрібно робити класну музику і розвиватись у соцмережах, тому що вони дуже допомагають у просуванні музики. 

Гадаєш, не настане момент, коли Львів тебе витисне до столиці? 

Не знаю. Львів мені подобається тим, що це моє рідне місто. Плюс в ньому така атмосфера, щоб якраз творити. Я жила в Києві кілька місяців, але не впіймала настрій цього міста. Мені було там тяжко. А у Львові я себе почуваю максимально комфортно. Там мої друзі, ми разом можемо щось творити від душі, а до столиці приїжджати, щоб презентувати.

Для того, щоб стати популярною артисткою, що треба: зв'язки й гроші? 

Зв'язки, звісно, — це непогано, хороший бонус. Але якщо у тебе є класна пісня, аудиторія, з якою постійно комунікуєш, то вона сама просуне трек без грошей і зв'язків. Якщо чогось немає, то, гадаю, воно врешті з'явиться. Тобто, якщо наразі нема грошей і зв'язків, значить треба розвивати соцмережі, і тоді вони самі до тебе прийдуть. 

На ‎Apple Music я помітила відразу два твої акаунти, ідентично підписані, але контент в них відрізняється. Чому?  

Так вийшло, коли ми розривали контракт з Papa Music. Apple Music не змогли перепідвʼязати акаунти. Якщо чесно, мій тато вміє про це розповідати, я в технічних моментах не дуже компетентна. 


Фото: Лілія Лилик, Радіо Промінь 

Мені подобається самостійно розвиватися, робити помилки й на них вчитися. 

Наскільки репертуар, який створювався із лейблом Papa Music, належить тобі?

Я можу його виконувати на різних заходах, можу робити все, що завгодно. Знаю, що лейблу сплачується роялті з прослуховувань. 

Майже два роки минуло, як ти припинила роботу з лейблом. Як гадаєш, правильно тоді вчинила? 

Так, бо це було не моє. Ми, між іншим, дуже добре розійшлися, без конфліктів. Нам було некомфортно, бо мені краще тоді, коли сама можу вирішити, яку пісню випустити тощо. У нас з лейблом були розбіжності щодо музики взагалі. Тому ми вирішили розійтися, бо навіщо створювати дискомфорт. Так, самій працювати важче, щось не виходить так, як хотілося б. Але у мене є друзі, батьки, які допомагають. До того ж коли у мене щось не виходить, то я можу звинувачувати в цьому тільки себе. Я не шкодую, що пішла, але й не шкодую, що у нас із Papa Music відбулася співпраця. Ми створили разом класні пісні, які подобаються людям, які виконую на стрімах, на концертах. Тому все сталося так, як і мало бути. 

Здавалося, що ти пішла на хвилі скандалу Papa Music з Wellboy. Але Антон повернувся до лейбла…  

Це просто збіг. Ми почали перемовини про розірвання співпраці раніше, до скандалу з Wellboy. 

Взагалі, що дають лейбли? Чи існує життя для артиста без них?

Існує, просто деякі процеси можуть відбуватися довше. Але я говорю суто за себе, бо є артисти, яким комфортно працювати з лейблом. Тому я ніколи не скажу: "Лейбл — це погано, не йдіть до нього". Для когось така співпраця може виявитися корисною. Та я особисто люблю свободу, свободу вибору, не виношу, коли мені хтось диктує, що і як робити, захищаю свою територію. Мені подобається самостійно розвиватися, робити помилки й на них вчитися. 

Над чим ти зараз працюєш? Яким буде наступний реліз?

Наступний реліз буде в березні. За настроєм пісня є дуже саркастичною, веселою. Роблю її з Олександром Горовим. Називатиметься трек "Будь ласка". Більше нічого не розповім, як то кажуть, стежте за новинами.  

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.