Скільки часу потрібно РФ, аби підготувати новий масований удар по Україні. Прогноз Повітряних Сил ЗСУ

Скільки часу потрібно РФ, аби підготувати новий масований удар по Україні. Прогноз Повітряних Сил ЗСУ

Російські війська знову атакували Україну дронами. За минулу добу було збито 14 ударних дронів типу "Shahed-136", один БПЛА "Орлан-10" та ще 2 ворожих безпілотники, тип яких уточнюється. Більше про це та про те скільки часу потрібно РФ, аби підготувати новий масований удар по Україні в ефірі Українського радіо розповів полковник, начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

0:00 0:00
10
1x

Про атаку дронами

Війна не закінчиться, поки ми окупанта не виженемо з нашої землі. І будуть і дрони, і ракети, і літаки. Тому треба бути готовим, як сьогодні була готова протиповітряна оборона, яка знищила всі ці дрони-камікадзе.

В ГУР повідомляли, що Росія замовила в Ірану 1750 БПЛА, 400 вже було випущено. Питання в тому, чи готовий Іран й надалі їх надавали Росії. Тому будемо дивитися, чи є ці дрони, чи їх немає, чи буде активність. Завдання всіх Сил оборони разом збивати цю нечисть, як-от сьогодні три дрони було збито ППО Сухопутних військ.

Крім того, певні погодні умови заважають БПЛА виконувати завдання. Це поривчастий штормовий вітер, який може впливати на аеродинаміку та певні механізми цього літального апарату, а також обмерзання, коли льодова температура, та вологість.

Читайте також ― "Найголовніше завдання ВМС ― не допустити враження території України кораблями-носіями крилатих ракет", ― Олексій Неїжпапа

Скільки часу потрібно Росії, щоб підготувати новий масований обстріл

Як правило, вони використовують приблизно тиждень. У будь-якому випадку це кілька днів, щоб спланувати в екстреному режимі, зокрема доставити ракети до носіїв, зарядити кораблі чи підвісити ракети на літаки. Крім того, ракети потрібно виготовляти. Чимало знайдених уламків — це фактично ракети з конвеєра. Поряд з тим, що використовуються ракети з Радянського Союзу, ми бачимо високоточні ракети Х-101, дата випуску яких була навіть восени. Тому Росія використовує ракети "з коліс". Тому питання, скільки ще таких масованих ударів буде. Водночас очільник ГУР Кирило Буданов говорив, що масовані удари будуть.

Зазначимо, за оцінкою Forbes, 5 грудня, Росія випустила по Україні ракети, загальною вартістю 400-500 мільйонів доларів.

За даними Командування Повітряних Сил, 5 грудня по Україні було випущено: 38 крилатих авіаційних ракет Х-101/Х-555, 22 крилаті ракети "Калібр", три крилаті ракети Х-22, шість крилатих ракет Х-59, одну авіаційну крилату ракету Х-31П.

Фото: Генштаб ЗСУ