"Усіх забанити" — Кирило Крижановський про те, що робити з російськими спортсменами

"Усіх забанити" — Кирило Крижановський про те, що робити з російськими спортсменами

"Росіяни всім плюнули в обличчя" і Міжнародний олімпійський комітет не міг не відреагувати. Так спортивний оглядач Кирило Крижановський прокоментував Українському Радіо рішення МОК зупинити діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до ОКР організацій з тимчасово окупованих регіонів України. При тому, що Крижановський вважає керівництво МОК "корумпованим російською стороною", Москва не залишила вибору. І попередні рекомендації МОК, що російським та білоруським спортсменам можна буде брати участь у змаганнях у нейтральному статусі та якщо вони виступають в індивідуальних видах спорту, Москву не задовольняють. Вона хоче говорити ультиматумами: або росіяни їдуть на Олімпіаду-2024 у Парижі під своїм прапором, або взагалі не їдуть, констатує оглядач. "Росіяни підвищили ставки, а ставки не спрацювали. Я вважаю, що треба бути ще жорсткішими і взагалі заборонити виступати РФ у будь-якому виді спорту на міжнародних змаганнях. Усіх забанити і не мати головного болю", – вважає Крижановський.

 

0:00 0:00
10
1x

Штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Лозанна, Швейцарія. Фото: commons.wikimedia.org

"Це публічне приниження як для МОКу та особисто для Баха, так і для олімпійських діячів"

Члени Міжнародного олімпійського комітету не збиралися призупиняти членство Росії в МОК, бо добре сиділи на двох стільцях, вважає Кирило Крижановський. "Є велика корупційна складова всієї цієї системи. У МОК, ФІФА, УЄФА завжди відбуваються справи, пов'язані з корупцією. Моя особиста думка, що Бах (Томас Бах — президент МОК-ред.) корумпований саме російською стороною у фінансовому плані. Тривалий час він дуже лояльно ставився, прикриваючись принципами, що "спорт поза політикою", "олімпіада повинна об'єднувати". Чому ж це рішення ухвалили? За словами спортивного журналіста, Росія демонстративно включила до свого складу "олімпійські комітети" українських тимчасово окупованих територій і МОК не міг не відреагувати на таке зухвальство. "Якщо б МОК цього не зробив, то РФ була б і зараз членом Міжнародного олімпійського комітету. РФ настільки знахабніла, що демонстративно показала всім – їй плювати на те, що про неї думають. Це публічне приниження для МОКу та особисто для Баха, і для решти олімпійських діячів. Бо всі інші дивляться і спостерігають за цим. Це за межею будь-чого. МОК не мав іншого виходу. Це було ситуативним рішенням. Воно не планувалося. Росіяни всім плюнули в обличчя".

"Якщо би МОК це пропустив, то росіяни тоді б творили все, що завгодно. Треба всіх забанити"

Колишній чемпіон світу у важкій вазі росіянин Микола Валуєв у відповідь на рішення МОК тимчасово виключити Росію зі свого складу закликав бойкотувати Олімпійські Ігри 2024 року в Парижі. Кирило Крижановський вважає, що росіяни дійсно можуть не поїхати на Олімпіаду в Париж. Бо вони говоритимуть ультиматумами: або вони їдуть під своїм прапором, або взагалі не їдуть. І, за словами Кирила Крижановського, такий ультиматум міг би спрацювати, якби РФ не включила 4 комітети тимчасово окупованих областей до Російського олімпійського комітету. "Росіяни підвищили цим ставки, а ставки не спрацювали. Якщо би МОК це пропустив, то росіяни тоді б творили все, що завгодно. Або вони мають компромат на Баха та верхівку МОКу. Або є певні домовленості. Я вважаю, що треба бути ще жорсткішими і взагалі заборонити виступати РФ у будь-якому виді спорту на міжнародних змаганнях під будь-яким прапором. Усіх забанити і не мати головного болю".

"Достатньо 12-15 федерацій, які відмовляються грати із росіянами — і все" 

УЄФА (Спілка європейських футбольних асоціацій) спершу дозволила молодіжним російським командам футболістів у віці до 17 років виступати на змаганнях без прапора, гімну та національної символіки на формі, але потім призупинила такий дозвіл. Призупиненню передувало попередження понад 10-ти держав, що їхні збірні бойкотуватимуть матчі за участю російських команд, якщо ті будуть допущені до міжнародних турнірів. Таким чином УЄФА зробило пробний крок, вважає Кирило Крижановський і зазначає, що ця спілка теж має певні домовленості щодо повернення росіян у різні змагання. "І починати хотіли саме тут. Хотіли показати, що все добре, мовляв, "жодної політичної складової немає", "люди просто грають у футбол". Але якщо є ось така реакція, то достатньо 12-15 федерацій, які відмовляються грати із росіянами — і все. Це хаос: неможливо провести жеребкування, неможливо розвести росіян із усіма, хто не хоче з ними грати. А якщо це неможливо, то і грати неможливо. Ви ж не будете присуджувати росіянам три очки, коли на гру проти них не виходять суперники", – зауважує Кирило Крижановський.

 

Останні новини
Баланс добра і зла: Учасник тріо Botashe видав дебютний сольний альбом
Баланс добра і зла: Учасник тріо Botashe видав дебютний сольний альбом
Основна проблема не кондиціонер, а бойлер — експерт про марнотратство електроенергії
Основна проблема не кондиціонер, а бойлер — експерт про марнотратство електроенергії
"Доволі потужна допомога". Нарожний про результати чергового "Рамштайну"
"Доволі потужна допомога". Нарожний про результати чергового "Рамштайну"
Футуристична історія кохання: Kozachenko & Kate Soul спільно видали пісню "Літак"
Футуристична історія кохання: Kozachenko & Kate Soul спільно видали пісню "Літак"
"Запит військових враховано". Держоператор тилу про новий каталог продуктів харчування ЗСУ
"Запит військових враховано". Держоператор тилу про новий каталог продуктів харчування ЗСУ
Новини по темі
"Доволі потужна допомога". Нарожний про результати чергового "Рамштайну"
Будемо боротися, щоб країну-вбивцю Росію вигнали із Паралімпіади — Сушкевич
Чекаємо на прискорення постачання ППО — Гетьман про засідання "Рамштайну"
"Вся країна зараз витрачає 12 ГВт потужності" ― Харченко про масштаб втрати 8 ГВт електрогенерації
"Росія не зможе перемогти націю, якщо вся нація буде проти" — голова УІНП Дробович