Українського радіо

14.04.2024 00:03:11 На часі

Як медіа розвиваються під час широкомасштабної війни, мережуються. Гостя — шеф-редакторка онлайн-видання "Рубрика", керівниця сайту "Східний варіант",  СЕО і координаторка медіамережі "Вікно відновлення" Анастасія Руденко розповіла про розбудову цієї мережі, як в ній вдалося об’єднати журналістів локальних редакцій і експертів незалежних аналітичних центрів, чому роботу журналістів та аналітиків через цю мережу підтримують західні партнери.

Ведучі:
13.04.2024 13:07:12 Сьогодні. Вдень

Історію крадуть, а рукописи горять. Як цьому завадити? У місті Конотоп почали опрацювання й видання документів із унікального джерельного комплексу — Генерального опису Лівобережної України 1765 — 1769 років. Гість — Георгій Коваленко, протоієрей, священик ПЦУ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості, уродженець Конотопа.

Ведучі:
13.04.2024 09:36:28 Сьогодні. Зранку

Весняний авітаміноз. Чим небезпечна нестача вітамінів для організму навесні? Як можна компенсувати брак корисних вітамінів та мікроелементів, щоб підтримати організм? Наразі на ринках і в магазинах побільшало "зелені": "за" і "проти" тепличних салатів/овочів і сезонних вітамінів з грядки. Чи варто боятися нітратів у ранніх овочах і зелені? Гостя - Світлана Фус, дієтологиня.

Ведучі:
13.04.2024 08:45:39 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Хмельницькому.

Ведучі:
13.04.2024 08:37:58 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Дніпропетровщині.

Ведучі:
13.04.2024 08:07:15 Сьогодні. Зранку

10 років від початку оголошення АТО на Донбасі. Чим запам'яталася буремна весна 2014-го року? Як змінювався статус після вторгнення і анексії Криму та Донбасу? Як гібридна війна перейшла до повномасштабної і чи можна було б цього уникнути? Як прихована війна в України трансформувалася від локального конфлікту до світового масштабу і про реакцію світової спільноти на дії росії тоді і зараз. Які уроки і висновки були (чи не були) зроблені? Наскільки примарною зараз є мета повернутися на кордони 1991-го року без допомоги США і з обережною підтримкою Заходу? Гість — Олексій Їжак, експерт з питань регіональної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень.

Ведучі:

Рік імплементації Закону України "Про медіа". Що вдалось досягти, а що ні та чому? Гість — Галина Петренко, директорка громадської організації "Детектор медіа".

Ведучі:

Закон про мобілізацію. Гості: Ірина Фріз, членкиня Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, членкиня фракції партії "Європейська Солідарність"; Оксана Савчук, членкиня Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, захисників і захисниць та членів їх сімей, позафракційна, членкиня політичної партії ВО "Свобода".

Ведучі:

Нові удари по енергетиці: який ще запас міцності? На зв'язку: Марія Цатурян, директорка з комунікацій НЕК "Укренерго"; Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій. 

Ведучі:
11.04.2024 15:47:12 Сьогодні. Вдень

Ситуація в Полтаві.

Ведучі:

Ведучі українського радіо