"Не лише спорт, а й соціально значуща подія": в Києві відбувається 12-й WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021

"Не лише спорт, а й соціально значуща подія": в Києві відбувається 12-й WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON 2021

Цими вихідниими, 23-24 жовтня у Києві відбувається 12-й Wizz Air Kyiv Сity Marathon 2021. Цьогоріч у марафоні беруть участь понад 8 тисяч учасників, серед яких 370 іноземців. Про те, з яких етапів складається захід, як організатори подбали про безпеку учасників під час карантину та який призовий фонд чекає на переможців, Українське радіо розпитало в маркетинг-директорки марафону Вікторії Веремієнко.

"В київському марафоні цього року загалом бере участь більше восьми тисяч учасників, а на основну дистанцію в 42 км вийшло більше 1500 осіб. Також з 53 країн світу приїхали учасники, аби насолодитися нашою столицею", — розповіла Вікторія Веремієнко.

За словами маркетинг-директорки, сьогодні відбуватимуться забіги на великі дистанції, а вчора на ВДНГ проводилися дитячі та розважальні старти: "Бігали дітки від 3 до 12 років, відбувалися забіги з собаками. Також в кожній дистанції визначалися найшвидші й переможці отримували пам’ятні нагороди. Проте в цьому заході кожен учасник є переможцем, адже всі на фініші отримують свою персональну медаль". 

Також, як зауважила одна з організаторів, в зв’язку з карантинними обмеженнями в Україні марафон проходить за оновленими правилами й умови допуску до старту серед учасників було посилено.

"Цього року ми, користуючись досвідом берлінського марафону, який відбувся два тижні тому, та паризького, який пройшов тиждень тому, вирішили робити наступним чином. Всі учасники розділені на дві категорії. Перша категорія — це люди, які отримали в нас так звані "зелені" браслети. Йдеться про вакцинованих, тих, хто зробив ПЛР-тести протягом останніх трьох днів, та тих, хто перехворів впродовж останніх півроку. Вони стартують масовим стартом. Інші учасники стартують, дотримуючись карантинних обмежень в чотири кв. м на особу. В них окремі браслети й вони стартують роздільним стартом кожні три секунди", — пояснила Веремієнко.

Вона додала, що організатори марафону вжили всіх заходів, аби не допустити масових скупчень людей, але все ж провести марафон: "Ця подія — це не разова акція. Аби підготуватись і вийти на старт 21 чи 42 км, людина готується півроку, регулярно займається спортом. Й коли ти регулярно займаєшся спортом, вкладаєш в своє здоров’я, трохи раніше лягаєш спати, десь не вживаєш алкоголь, це позитивно впливає на організм". 

"Крім того, сьогодні на старти вийдуть більше ста ветеранів АТО. Для цих людей подібні заходи вкрай важливі, тому що для них — це спосіб реабілітації. Також сьогодні встановлюється рекорд України: хлопчик з діагнозом СМА вперше в Україні буде бігти у візку 42 км. Тобто йдеться не лише про спорт, марафон — це соціально значуща подія", - наголосила організаторка.

Нагадаємо, цьогоріч у заході також беруть участь топ-атлети країни, члени національної збірної України та українські високопосадовці й відомі особистості. Спортсменів, зокрема, представляють Артем Піддубний, Іван Бабарика та Олександр Бабарика, Артем Казбан, Дмитро Пожевілов, Іван Іванов, Анна Абдулова та Тетяна Вілісова. Серед відомих людей, до марафону приєдналися міністр фінансів України Сергій Марченко, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, генеральний директор та засновник Dragon Capital Томаш Фіала, бігунка-кіборг Тетяна Воротіліна, співачка Світлана Сафронова, телеведучі Слава Варда та Анатолій Анатоліч.

Фото: kyivmarathon.org