Ницо Потворно у новому альбомі розповів про свої залежності

Ницо Потворно у новому альбомі розповів про свої залежності

Ницо Потворно видав на цифрових музичних платформах міні-альбом “Чистий”, в якому артист розповів про свої залежності. На альбомі видано п'ять треків, які записувалися на домашній студії Ницо Потворно без залучення інших музикантів і саундродюсерів.

0:00 0:00
10
1x

"Це про нове життя, напевно. Може не про нове життя, а про закінчення старого життя, або про цю межу між ними. Бо потрапив я в реанімацію у травні, а через пів року стався зі мною схожий інцидент, уже під Новий Рік. І я зрозумів, що це не просто випадковість, а якась система. І вирішив щось міняти. Мені обідно стало якось напевно, що невже я такий морок", - розповів Ницо Потворно в ефірі "Вікенду Нової Музики" на Радіо "Промінь".

Ницо Потворно стверджує, що альбомом "Чистий" немає на меті когось вразити, або шокувати. В певній мірі його творчість є психотерапією і самоаналізом.

"В першу чергу я пишу все для себе і було б дивно, якби я його просто клав у шухляду. Я просто випускаю, навіть не випускаю, а просто опубліковую, напевно. Я ще раз кажу, що це я пишу для себе, все ж таки, а не для людей. Тобто в першу чергу ця музика допомагає мені. Це така от психотерапія, психоаналіз, самоаналіз. Можна називати по-різному. Якщо я буду заробляти цією музикою гроші, то клас, бомба, а якщо не буду, то в мене не було таких цілей", - розповів Ницо Потворно в ефірі "Вікенду Нової Музики" на Радіо "Промінь".

Ницо Потворно є практикуючим лікарем, і тому до своєї алкозалежності поставився, як до хвороби, а до себе як до хворого. 

"Треба цього справді захотіти і тоді щось буде. На силі волі ніхто нічого не кине. Перший крок - зрозуміти, що алкоголізм - це хвороба і ти хворий, і працювати з собою, як з хворою людиною. Потім уже приходити до того, що тобі треба вилікуватися, а не кинути або курити, або колотись, або нюхати, або що завгодно. Це хвороба така сама як грип, ковід, ВІЛ, не знаю, гепатит", - розповів Ницо Потворно в ефірі "Вікенду Нової Музики" на Радіо "Промінь".