"Файне Місто" шукає заміну західним артистам у Європі

"Файне Місто" шукає заміну західним артистам у Європі

Фестиваль "Файне Місто" повідомив, що через карантинні обмеження, виступи деяких європейських музикантів, що були заявлені у лайнапі, перенесені на наступний рік або скасовані.

0:00 0:00
10
1x

Ось що нам розповів артдиректор Файного Міста Ростислав Плахцінський:

"Музичні сюрпризи і нас щодня спіткають. На жаль, не всі іноземні артисти зможуть до нас доїхати, але ми активно шукаємо їм заміну і ми активно шукаємо їм заміну саме в Європі. Це наша перша задача. Все ж таки хочеться, щоб лице фестивалю зберігалося максимально таким, в цих умовах, які склалися зараз, до якого вони, в принципі, звикли. Тобто, з українськими крутими артистами, з іноземними артистами, які насправді зараз можуть до нас логістично потрапити, яких ми можемо собі дозволити привести. Тому музична складова, звичайно, для нас важлива", - розповів арт-директор фестивалю "Файне Місто" Ростислав Плахцінський в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Про карантинні умови проведення фестивалю, оргкомітет "Файного Міста" повідомить напередодні проведення події.

"Ми, звісно, слідкуємо за всіма постановами Кабінету Міністрів, вказівками від МОЗу, які треба вживати заходи, щоб це було максимально безпечніше. Але якусь актуальну інформацію, як це буде на фестивалі справді, ми можемо дати за два-три дні до фестивалю. Кардинально я не думаю, що воно зміниться, хоча в Росії зараз, можливо ви чули, фестивалі всі поскасовували. Сподіваємося, що ця зараза, скажемо так, не дійде до нас і мине нас стороною. Там взагалі в день фестивалю, не пригадую, як він називається, реально його скасували. Конкретно на сьогоднішній день, ми можемо собі дозволити уже без обмежень впустити людей на фестиваль, тому що два тижні тому це була максимальна кількість в десять тисяч чоловік. Звісно, всі ці люди мають дотримуватися маскового режиму, але обмежень немає. Тому це вже класно. Є ще друга опція, щоб фестиваль можна було проводити взагалі без дотримання дистанції, але це потрібно забезпечити, щоб всі ці десять тисяч чи й більше, були вакциновані або з ПЛР-тестами. Це нереально. Особливо враховуючи, що на сьогодні близько шести тисяч проданих квитків на фестиваль "Файне місто" і фактично міняти з людьми умови, щоб вони зараз за тисячу гривень собі дозамовляли тест, не вийде. Якщо ж ми їм забезпечуватимемо ці тести, то фестиваль просто не відбудеться. Він буде нерентабельним, ми будемо в мінусі", - розповів арт-директор фестивалю "Файне Місто" Ростислав Плахцінський в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Нагадаємо, фестиваль "Західфест" розглядає можливість тестування відвідувачів на коронавірус.

Фото: Faine Misto festival