Україна у чвертьфіналі Євро-2020: якою може бути гра з Англією 3-го липня? Прогноз від футбольного експерта

Україна у чвертьфіналі Євро-2020: якою може бути гра з Англією 3-го липня? Прогноз від футбольного експерта

Вчора, 29-го червня збірна України з футболу здобула історичну перемогу над збірною Швеції з результатом 2:1 і вперше гратиме у чвертьфіналі Чемпіонату Європи. Про майбутній матч зі збірною Англії та очікування від нього, в ефірі Українського радіо розповідає спортивний журналіст Даніїл Вереітін.

0:00 0:00
10
1x

Про травму форварда збірної України Артема Бєсєдіна 

У зв'язку з отриманою травмою на матчі зі збірною Швеції, Артем Бєсєдін на півроку буде відлучений від футболу. Від удару прямою ногою у Бєсєдіна трапилася гіперекстензія, яка викликала значну травму. Про це повідомив лікар київського "Динамо" Андрій Шморгун, за результатами МРТ. Маркус Даніельсон грав ніби в м’яч, але прямою ногою і мав би врахувати ризик, коли Бєсєдін набігав на м’яч. Коли гравець грає проти іншого прямою ногою, то це — червона картка, невиправданий ризик. 


Фото: EPA

Чи вибачиться Маркус Даніельсон за свій прямий удар?

Можливо, це станеться, давайте почекаємо. Але те, що минула практично доба після матчу і цього поки не трапилося, на мою думку, це не є правильно зі шведської сторони. Вибачення — невід'ємна риса такого роду поєдинків найвищого рівня. Коли такі колізії трапляються, то потрібно вести себе по-джентльменськи. Шведська сторона, мабуть, думає, що арбітр допоміг збірній України у цьому епізоді.

Про рекордну кількість глядачів матчу Україна-Швеція

Матч дивилося в прямому ефірі 5 мільйонів 777 тисяч 821 глядач. Цифра вражаюча і, певно, тягне на національний рекорд. Треба ще порахувати глядачів, які дивилися матч на двох інших каналах, Інтернет-ресурсах та у фан-зонах. 

Більше, ніж перемога

Переможна феєрія викликала національне піднесення, бо футбол належить до тих видів спорту, який запалює націю або з точністю до навпаки. Вчора збірна України зробила дуже важливу справу для поліпшення і зміцнення іміджу нашої країни, не лише в Європі, а й в усьому світі. Не можна кваліфікувати перемогу як просту спортивну звитягу, це набагато більше. 


Фото: EPA

Чи можна назвати чвертьфінал між Україною та Англією прогнозованим?

Ні, я не думаю, що він прогнозований. Дійсно, це буде дуже складний матч для України, зокрема й через те, що Англія вчора довела, що є топовою збірною. Дуже класно вони розібралися з Німеччиною, але це не означає, що така історія спіткає і нас. Бо і збірна Німеччини, відверто кажучи, на цьому Чемпіонаті Європи не тішить своєю грою. Стосовно Англії, то вона поки що не пропускала цьогоріч (ред. — голів). Нам буде не легко, але, якщо подивимося на історію наших протистоянь з Англією, то там є чимало світлих сторінок зі збірною України. Тож давайте сподіватися, що у суботу, 3-го липня буде написана ще одна світла сторінка в історії нашого протистояння зі збірною Англії. 

Нагадаємо, що Радіо "Промінь" — офіційний радіопартнер трансляцій Євро–2020 в Україні. 20 матчів чемпіонату Європи з футболу в прямому ефірі транслюватимуться на Радіо "Промінь", а всі матчі за участю збірної України та матчі плей-оф — і на Українському радіо. Всі трансляції можна почути за посиланням або на офіційній сторінці Радіо "Промінь" у фейсбук. Графік трансляцій.

Фото: Павло Кубанов, Українська асоціація футболу