Минуле і майбутнє "земельного питання" — спецпроєкти Суспільного радіо до відкриття ринку землі

Минуле і майбутнє "земельного питання" — спецпроєкти Суспільного радіо до відкриття ринку землі

1 липня 2021 року набуває чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", який має відкрити ринок землі та дозволити громадянам вільно купувати та продавати землі сільськогосподарського призначення. Спеціально до цієї події канали Суспільного радіо підготували два великих спецпроєкти.

У понеділок, 7 червня, на Українському радіо стартує марафон "Ринок землі. Початок". Щодня по буднях з 9:00 до 10:00 у студії найбільшої розмовної радіостанції України обговорюватимуть правила функціонування земельного ринку. До обговорення запрошуватимуть представників влади та опозиції, впливових експертів та представників аграрного бізнесу. Ведучі — Олена Зелінченко і Юрій Табаченко, за участі оглядачів Українського радіо, ведучих програми "Колос. Аграрний щоденник" Олександра Куцака та Володимира Пищика.

На Радіо Культура з 7 червня щопонеділка об 11:10 виходитиме програма "Згадати все", присвячена історії права власності на землю в Україні. Про землеволодіння від часів Київської Русі до сьогодення розповідатимуть провідні фахівці з історії державності й права. Ведуча програми — Юлія Чаплінська.