Святкове "перезавантаження": куди поїхати в подорож на вихідні

Святкове "перезавантаження": куди поїхати в подорож на вихідні

У травні традиційно в українців є досить багато вихідних. "Укрзалізниця" повідомляє про те, що є досить великий попит на подорожі під час травневих свят. Голова Всеукраїнського об’єднання VISIT Ukraine Антон Тараненко, куди українські туристи матимуть змогу поїхати на відпочинок.

0:00 0:00
10
1x

 Як вибрати, куди поїхати на відпочинок в умовах адаптивного карантину в Україні 

Якщо говорити про подорожі Україною, то треба зазначити, що всі заклади безпосередньо пов'язані з прийомом туристів працюють навіть в червоній зоні. І ресторани та заклади харчування, які знаходяться безпосередньо в готелях або якихось заміських комплексах, теж працюють. Якщо ми кажемо про жовтому чи помаранчеву зону, то туристи зможуть скуштувати страви у своїх улюблених ресторанах або десь за містом. Тобто все це працює. Подивитися  інформацію можна на офіційних сторінках МОЗ, але разом з тим треба розуміти, що насправді українського туриста сьогодні на травневі саме історія, пов'язана саме із зонами, не дуже зупиняє для подорожей. Український турист точно буде подорожувати і він вже обрав для себе місця. Будуть дуже поширені місця, які знаходяться на відстані до 100 км від міста. Також у топ-пріоритеті будуть подорожі в заміські комплекси, подорож на свої дачі,  до батьків або до друзів, які знаходиться за містом.

Другий напрямок — це безпосередньо напрямок теплого узбереження, тобто Донеччина, Одещина, Херсонщина, тобто там, де є море і де потроху відкривається сезон. Виходи із карантинних обмежень дали сильний поштовх для бронювання готельних номерів саме в готелях, які знаходяться на узбережжі Чорного та Азовського морів. 

Третя позиція — це виїзд за кордон. На сьогодні топовими країнами залишаються Туреччина та Єгипет. І велика частина українців, які можуть собі дозволити, їдуть туди. Тим паче, деякі з країн вже з 15 травня анонсують в’їзд в країну без ПЛР-тесту. 

Чому велика кількість українських міст зняла суворі карантинні обмеження перед травневими вихідними 

Це компромісно-політичне рішення. Компромісна частина полягає у тому, що насправді є зниження захворюваності, і це дуже добре, тому немає сенсу знову закривати міста. А політична — люди, зокрема місцева влада, розуміють, що буде велика кількість порушень на цей період. І мені здається, що краще вже дозволити працію хоча б тому малому бізнесу, який зосереджений саме в цій сфері, але з дотриманням жорстких умов. Так, Київ запроваджує велику кількість додаткових патрулів, які будуть безпосередньо перевіряти наявність всіх санітарно-епідеміологічних норм у закладах харчування, в закладах розміщення тощо. Тому це поштовх для бізнеса і розуміння того, що у нас в країні все дуже перманентно: сьогодні так, а завтра інакше.

Що вигідніше: внутрішній туризм чи поїздка за кордон 

Якщо ми кажемо по серію готелів 3-4-5 зірок, то на сьогодні в Україні ціни на тури, коли людина приїжджає на один-два дні в Київ чи інше місто,  приблизно схожі на ціни у Стамбулі або на ціни у містах тих країн, які сьогодні відкриті для українців. Звичайно, в іноземців є більш комплексні пропозиції, які можуть трішки більш привабливі. Але разом ціни більш-менш однакові.

Проте, чомусь український бізнес не хоче зрозуміти, що пандемія і локдаун — це великий шанс для того, щоб збільшити саме частку внутрішніх подорожуючих і українців як гостей в їхніх закладах. І вони не роблять якісь супер конкурентні пропозиції поміж тими, які сьогодні пропонують іноземні держави. Вони приблизно такі ж самі, а іноді ми розуміємо, що за тисячу доларів відпочинок в Україні та іноземних державах може відрізнятися в першу чергу сервісом. Тому українець іноді обирає вже знайому собі Туреччині або Єгипет, аніж незнайому Україну. Тому представникам туристичного бізнесу треба дуже наполегливо працювати і зрозуміти, що цей рік, як і минулий, це можливість для того, щоб привернути увагу українців, в яких сьогодні подорожі є обмеженими. Тому треба збільшувати частку подорожуючих Україною саме через якісні та цікаві пропозиції, які, можливо, не дадуть заробити цього року, але дадуть поштовх для того, щоб у 2023 році, коли відкриються кордони і пандемія спаде, українці будуть обирати вже між знаним і зрозумілим українським відпочинком, де вони були останні два роки, і типовою Туреччиною.

Наразі є дуже велика ймовірність українцям самому побудувати собі тур і вийде навіть дешевше. До речі, на платформах, які займаються бронюванням, можна знайти готель. Але на сайтах безпосередньо готелю ціни завжди нижчі, ніж на платформах онлайн-бронювання. І ви можете отримати знижку навіть у розмірі 20%. Точно так само працює з екскурсіями та всім іншим. 

Фото: pexels.com 

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук