Вінілова платівка "Звуки Чорнобиля" світитиметься у темряві

Вінілова платівка "Звуки Чорнобиля" світитиметься у темряві

Міжнародний соціально-мистецький проєкт "Звуки Чорнобиля" готує до випуску вінілову платівку та концерт українських та європейських музикантів.

0:00 0:00
10
1x

"Спочатку ми хотіли видати пісні проєкту "Звуки Чорнобиля" просто музичним альбомом на iTunes та Spotify, але поки спілкувалися з артистами, вирішили, що напевно краще б за все було зробити якусь таку подарункову штуку. Тому ми вирішили це зробити вінілом, туди ми додали всі треки, які у нас були створені за час проєкту "Звуки Чорнобиля". Перший трек від Telepopmusik, DUB FX  і потім вісім треків, які були зроблені в цьому році. Ми також представимо нарешті фінальну версію від GusGus, чому я дуже радію. І взагалі, цей вінил світитиметься у темряві і в нього обкладинка, яка з допомогою доданої реальності буде оживати. А артисти презентуватимуть і свої кліпи, свої пісні, і розповідатимуть про Чорнобиль свої враження від поїздки, яка в них була за час проєкту "Звуки Чорнобиля" минулого року. Тому треба буде встановити мобільний додаток Chernobyl Аpp і у ньому можна буде оживити цю платівку", - розповів ініціатор проєкту "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Ще минулого року анонсувалося, що проєкт "Звуки Чорнобиля" планує зібрати всіх своїх учасників в один великій концерт

"Щодо концерту, у нас була ідея презентувати напередодні роковин всі ці пісні, показати їх людям і також поспілкуватися з музикантами, один з одним. Минуло вже півроку із закінчення проєкту, у музикантів накопичилося, знаєте, і емоції, і спогади, і хочеться про все це побалакати. Ми думали зробити якусь у cup house кімнату та всім виговоритися на цю тему і може там накреативити якийсь концепт, але також ми зрозуміли, що ми хочемо зробити концерт з презентацією пісень. І напевно було б круто його зробити у лайф-форматі, але тільки ми обговорили цю можливість, як у нас почався карантин. Тому зараз ми ще фінально не знаємо чи це буде концерт онлайн, чи це буде запис, який буде потім показаний, чи це буде якась трансляція наживо, чи буде там ще якась фізична присутність. Я думаю, що за тиждень-два ми зможемо анонсувати концерт у фінальному форматі, як він відбудеться. Я можу сказати, що у нас є декілька сюрпризів, ми презентуємо один чи два кліпи від наших іноземних виконавців. Я думаю, що якщо ви пильно слідкуєте за проєктом, ви знаєте, кого ми не показали, тому це буде досить цікаво", - розповів ініціатор проєкту "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

У проєкті "Звуки Чорнобиля" беруть участь десять популярних артистів з Європи та України: KAZKA, GusGus, Bjarki, Dub FX, TELEPOPMUSIK, "Вагоновожатые", Стасік, KRUTЬ, Atomic Simao, Олександр Чемеров і Сергій Міхалок.

Проєкт "Звуки Чорнобиля" реалізується компанією "Лавіна Концерт" за підтримки "Українського Культурного Фонду" та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", МГО "Європейський Інститут Чорнобиля" та проєкту ARTEFACT.

Нагадаємо, номінанти на премію Греммі Telepopmusik оприлюднили титульний сингл свого наступного альбому, в якому використані звуки Чорнобиля.

27 жовтня гурт KAZKA презентувала нову пісню, що присвячена Чорнобильській катастрофі.