Презентація нових синглів Лінії Маннергейма на Радіо Промінь

Презентація нових синглів Лінії Маннергейма на Радіо Промінь

У рамках "Вікенду нової української музики" на Радіо Промінь відбулася радійна прем’єра нових треків "Сніг" та "Зима" від гурту Лінія Маннергейма.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Весь ефір в аудіоподкасті можна послухати тут.

Нові сингли Лінії вийшли під однією обкладинкою авторства харківського художника, "короля мінімалізму", Гамлета. "Зима" та "Сніг" спершу були презентовані на концертах гурту, після чого доволі швидко записані і спільно презентовані. Треки пов’язані тематично, настроєво й стилістично, і саме з цих двох треків Лінія Маннергейма планує змінювати власний музичний стиль. На думку учасника гурту Сергія Жадана "Лінія зі своїми новими речами, які різняться від попередніх музикою, звучанням і філософією, — це шлях вперед, і ми відходимо від того, з чого починали. Весь новий альбом має бути таким, як перший трек "Зима", це програмова пісня, ми будемо рухатися в напрямку постпанку, музики 80-х, простого гітарного звучання".

Треки увійдуть до нового альбому, реліз якого за словами музикантів відбудеться незабаром. Гурт не чекатиме повної готовності альбому для релізу, а презентуватиме нові сингли по одному чи парами: "Зараз випускати довготривалі повноформатні альбоми немає особливого сенсу, краще випускати сингли і окремі треки — на них більше фокусується увага слухача". Подвійну презентацію синглу Сергій Жадан прокоментував так: "Ми — старі люди, ми звикли, що сингл — це реліз, на якому дві пісні — сторона "А" на вінілі, сторона "Б" на вінілі, і хоча вінілів уже давно немає й компакт дисків давно немає, ми за звичкою робимо такі подвійні презентації".

Наразі музиканти планують гастрольний графік на весну і літо (за умови сприятливих карантинних умов виступи гурту плануються у Львові, Дніпрі, Харкові, Києві й Запоріжжі), працюють над створенням кліпів й пишуть нові треки. Олег Каданов виступить у якості режисера нових відеоробіт. Музичну складову другого альбому Лінії Маннергейма музикант коментує так: "Ми вирішили трохи повернутися до тих першовитоків постпанку, які надихали нас в юності — на кшталт Joy Division, але при цьому не забуваючи, в який час ми живемо. Це стосується треку "Зима", і нам цікаво зараз поекспериментувати на цьому полі, хоч бути впевненим у тому, яким саме вийде майбутній альбом зараз важко, тому що найголовніше для нас — це щоб треки були живими і хвилювали! а в яку стилістично форму воно втілиться — то питання другорядне".

2021 — "рік колаборацій та хітів": у музикантів планується реліз треку фінальної композиції до нового фільму Олега Сенцова "Носоріг" (слова Сергія Жадана, музика Євгена Турчинова); і у Сергія Жадана планується вихід спільного треку з Андрієм Хливнюком "Правда", він наразі перебуває у постпродакшені.

На думку Євгена Турчинова трек "Зима" — "данина пізнім 80-м, постпанку, індустріальній музиці, музичному мінімалізму. Це лірична композиція про вірність, відданість, відчуття близьких людей, про любов, про ті речі, які супроводжують нас упродовж життя".

Після презентації треків "Сніг" та "Зима" на Радіо Промінь в Україні змінилася синоптична ситуація: холодний атмосферний фронт зумовив похолодання, на значній частині країни випав сніг.

Треки можна слухати на всіх платформах.

Радіо Промінь є найпершою музичної радіостанцією України, яка з 1955 року транслює в своєму ефірі сучасну українську музику, 95% пісень в ефірі Променя українською мовою. Якщо ви є молодим амбітним артистом, який створює сучасний музичний контент і прагнете ознайомити зі своєю творчістю широку аудиторію, то ваша музика має можливість потрапити до шоу "Селекція" на Радіо Промінь. Детальніше тут.

Проєкт "Вікенд Нової Української Музики" стартував 13 лютого і відбувається щосуботи та щонеділі з 6:00 ранку до 18:00. Упродовж шоу лунають тільки нові пісні та треки, що були видані українськими музикантами за останні п'ять років. Ведучі "Вікенду Нової Української Музики" у прямому ефірі разом із популярними й молодими артистами презентуватимуть музичні новинки і проєкти та спілкуватимуться зі слухачами. У студії "Вікенду" вже встигли побувати Dakh Daughters, KRUTЬ, Тартак, EL Kravchuk, KHAYAT, Go-A, Oleg Skrypka, KOZAK SYSTEM, DILYA, Tolo4nyj, Kalush та інші.

Фото: фейсбук сторінка Сергія Жадана