Проєкт "Ульмо Три" почав створювати першу збірку кращого

Проєкт "Ульмо Три" почав створювати першу збірку кращого

Проєкт "Ульмо Три" розпочав формувати першу збірку кращих пісень та презентував в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь" новинку "Кожен день Різдво". В оригінальній версії, реліз якої відбувся на цифрових платформах, пісня звучить сім хвилин.

0:00 0:00
10
1x

"Музично мене на трек "Кожен день Різдво" надихнули сучасні інді-артисти, яких я слухаю. Наприклад, філадельфійський гурт The War On Drugs, що випустив 11-хвилинний сингл на вінілі, і американські радіостанції примудрялися крутити цю пісню цілком, за що слухачі були їм дуже вдячні. Ще один американський персонаж але з іншого узбережжя, західного Ariel Pink, вставив у свій трек відвертий і красивий натяк/цитату на знамените гітарне соло з пісні "Light My Fire" групи The Doors. А також австралійський геній Кевін Паркер та його "Tame Impala". Він теж не особливо думає про дотримання часових обмежень і поп-стандартів, де пісня має тривати 3:30 хвилини. Тож цього разу я вирішив "дорватися" і "попонтуватися". Тому в оригінальному варіанті "Кожен день Різдво" звучить 7 хвилин.

Ця пісня моє вшанування і подяка тим гуртам, на піснях яких я ріс, музику яких слухав у дитинстві і юності. Трек ніби зліплений із декількох частин. Починається він з медитативного інтро а-ля Pink Floyd та повітряного гітарного соло на честь Девіда Гілмора. Потім Гілмора замінює ютушний Едж з його вступом до "Where the streets have no name", але не сам, а з додаванням партії синтезатора, що трохи нагадує океанельзівські "Сосни". Після цього приходить група Foo Fighters і грає пісню "Everlong", а на приспівах з Гімалаї спускається Борис Грєбєнщіков і співає кельтські мотиви з композиції "Максим лесник". Там ще багато чого можна познаходити, але то надовго. 

Це не християнська релігійно-сезонна пісня з джингл-беллзами, мандаринками і колядками; і не заклик щодня варити кутю і дивитися "Сам удома". Тут мова йде про те, що нам усім завжди треба намагатися бути такими "милими й добренькими", що дива відбуваються повсякчас, і тільки такий глобально-інтегральний підхід врятує людство і від усіх вірусів, і від усіх воєн, до яких призведе наш фірмовий і рідненький егоїзм. 

Я кажу е релігійна" пісня, але абсолютно духовна. Перший куплет починається словами "Давай, давай, гора Синай чекає нас, і час настав". Це теж не про іудаїзм, і не про відпочинок у Єгипті. "Гора Синай" умовна. Мається на увазі особливий стан, місце особистої аудієнції з Творцем цього Всесвіту, як це було в пророка Мойсея. Що настає час кожному "роздуплитися", бо інакше людство вельми скоро "загнеться"Але якщо ми усі об'єднаємося у такому форматі любові, віддачі і взаємоповаги то буде нам "Кожен день Різдво", розповів фронтмен проєкту "Ульмо Три" Костянтин Шелудько в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь"

Шанувальники "Ульмо Три" можуть вплинути на наступний реліз проєкту, бо зараз у соцмережах Костянтин Шелудько формує трек-лист першої збірки кращого.

"Ульмо Три" це мій особистий здебільшого студійний проєкт, де я сам граю на всьому і кручу ручки, то виступів за ці 4 роки було мало, а записів багато: два великих альбоми (так звані лонгплеї), три міні-альбоми (EP), та 10 пісень, що виходили окремими синглами, тож загалом назбиралося 45 треків, не враховуючи інструментали, кавер-версії та живі записи з групою. Тож настав час випускати збірку "The Best of". І я хочу запропонувати моїй аудиторії та всім бажаючим взяти участь у складанні цієї компіляції: просто написати в коментарях в соцмережах свою улюблену ульмотришну пісню, і таким чином ми разом оберемо 12 найкращих, які й увійдуть у збірку. Дуже цікаво, що з цього вийде", розповів фронтмен проєкту "Ульмо Три" Костянтин Шелудько в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь"

Нагадаємо, у грудні проєкт "Ульмо Три" видав сингл "Війна за красу".

Фото з інстраграм-сторінки проєкту