Касові апарати для ФОПів та карантин вихідного дня: що обговорювали на засіданні Верховної Ради?

Касові апарати для ФОПів та карантин вихідного дня: що обговорювали на засіданні Верховної Ради?

17 листопада у Верховній Раді виступив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який прокоментував ситуацію в Україні з Covid-19, а також відповів на питання парламентарів. Після зустрічі з очільником Кабміну депутати розпочали розгляд документів. Які проекти розглядали, які підтримали та чи задоволені результатами своєї роботи народні обранці в ефірі Українського радіо розповіли член депутатської фракції "Єрвопейська Солідарність" Ахтем Чийгоз,членкиня депутатської фракції партії "Слуга народу" Олена Мошенець, член фракції "Опозиційна Платформа - За Життя" Юрій Павленко.

0:00 0:00
10
1x

"Вчора біля Верховної Ради зібралося багато підприємців і, на жаль, монобільшість не стала голосувати за відтермінування законопроекту стосовно введення касових апаратів. Скільки б не намагалася віце-спікерка поставити це питання, але, на жаль, сподівання людей депутати не ставлять до уваги. Виступ Прем’єр-міністра, як кажуть, був схожий на ситуацію "порятунок потепельника — справа рук самого потепельника". Тобто на питання депутатів про гроші з COVID-фонду відповіді були без конкретики. Тому такі дні не приносять задоволення", — розповів про засідання 17 листопада Ахтем Чийгоз.

"Чесно кажучи, вчорашнім робочим днем я не задоволена. У листопаді було мало робочих днів і вони були не дуже продуктивними, особливо вчорашній. Насправді ми могли вчора розглянути і ухвалити значно більше питань. Що стосується карантину вихідного дня — я голосувала проти скасування. Я всіляко підтримую лікарів, карантин і обмежувальні заходи, які допомагають зберегти життя людей. Тому я особисто задоволена тим, що ця постанова з тріском провалилася, що популізм, який за собою нічого не несе крім пустих слів, не здобув належної підтримки далі",  —   додала про ситуацію у Верховній Раді Олена Мошенець.

Депутатка також прокоментувала питання з касовими апаратами, які Верховна Рада запровадила встановити підприємцям: "Стосовно ФОПів, у мене тут є власна думка. Я вважаю, що їх треба виводити, як і будь-який бізнес, в білу площину. Не може бути так, що для деяких підприємців має бути все по-чесному, а для інших ми створюємо додаткові умови. Я хочу нагадати, що все, що у нас пов’язано з малим та середнім бізнесом, коли ми переходимо в легальну площину, за часів Ющенка, в період Януковича, навіть Порошенко не спробував цього зробити, все завжди викликає масовий протест. Моя думка така, легалізувати, вводити касові апарати потрібно було б, але це рішення не на часі. На жаль, вчора не вдалося пролонгувати, але, я вважаю, що ми знайдемо рішення, яке все ж таки підтримає бізнес і дасть бізнесу в цих непростих умовах не скорочувати свою діяльність, а зростати. Ми кожного дня всередині нашої депутатської фракції обговорюємо як підтримати сьогодні бізнес і яким чином компенсувати ті втрати, які можливі з веденням касових апаратів. Ми так само не зацікавлені у тому, щоб ФОПи блокували роботу Верховної Ради, стояли на вулицях і не працювали у цей час."

До розмови приєднався і Юрій Павленко, який поділився своїми думками стосовно прийнятих у Верховній Раді рішень. "Я не задоволений не вчорашнім днем,  не пленарним тижнем. Щодо вчорашніх рішень, то робота була порожньою, нічого не ухвалили. Більше того, вчергове Верховна Раді і партія влади показали, що говорять одне, а роблять по-іншому і по-трохи так дурять людей.  Спочатку підприємцям обіцяли, що буде відтерміновано на рік рішення по касовим апаратам і кожен зможе підготуватися до такого, а потім внести такий закон до другого читання, що він тільки погіршив ситуацію підприємців і далі його довелося просто скасовувати. Якщо говорити про постанову, яка пом’якшувала б карантин вихідного дня, то так само є підпис під цією постановою голови фракції "Слуга народу", але потім він відмовився від свого підпису. Таким чином вчорашній день  —  чергова маніпуляція влади по відношенню до свого народу. Тому я не задоволений результатами засідання. Вони жодним чином не підтримали людей і країну, не захистили тих, хто сьогодні цього потребує. Так, почали процес врегулювання новостворених районних рад і районних адміністрацій, але це не те, що питання учорашнього дня, це питання кількох місяців тому. Вона настільки перезріло і мало б бути вирішено давно, що навіть не хочеться про це говорити.

Фото: УНІАН