#ГормонЩастя. Антибулінг для батьків. Як навчити дитину протидіяти цькуванню?

#ГормонЩастя. Антибулінг для батьків. Як навчити дитину протидіяти цькуванню?

Що робити, коли вашу дитину травлять в школі? Більшість батьків не знають як реагувати. Психологиня, засновниця "Академії професійного батьківства" Марина Романенко на прикладах пояснює як бути, що теба робити, а чого, навпаки, не треба.

0:00 0:00
10
1x

Коли ви готуєте ваших дітей і онуків до школи, то важливо навчити їх, як реагувати на цькування й агресію інших дітей та дорослих. Потрібно готувати їх до таких ситуацій. От, наприклад, смикнув хтось вашу донечку за волосся. Як ви навчите її на це реагувати? Або бачить ваш син, як знущаються з іншої дитини. Як ви навчите його вчиняти у такій ситуації?

Проєкт Олени Вострової "Гормон Щастя: Інструкції" - це короткі інструкції та практичні рекомендації, які допоможуть вам будувати здорові стосунки без насильства та маніпуляцій.  Основна інтрига виховання! Чому діти роблять не те, що ми їм говоримо робити, а те, що ми перед їхніми очима робимо? Як не стати прикладом булера для дитини? Слухати тут: Як ми вчимо дітей булінгу, і до чого тут дзеркальні нейрони?

Також у ток-шоу #ГормонЩастя ведучі, Олена Вострова і Богдан Буткевич, разом з Мариною Романенко, психологинею, засновницею "Академії професійного батьківства" та директоркою мережі шкіл і дитячих садків "Перша дитяча академія", дають практичні рекомендації щодо того, як навчити дітей протидіяти булінгу:

•  Треба зрозуміти, хто кривдник;

• Треба розібратися, чи йдеться дійсно про цькування, а не про звичайну сварку між дітьми;

•  Треба вчити протистояти; 

• Якщо дитину цькують, треба вчити її йти до вчителя, дорослої людини, яка має гарантувати безпеку;

• Якщо йдеться про масове та регулярне цькування, то треба спочатку налагодити довірливі стосунки з дитиною та прийти й поговорити з учителем, чи розуміє він серйозність ситуації;

• Якщо ситуація не покращується, переводити дитину до іншої школи. 

Більше порад - у випуску #ГормонЩастя

Слухайте всі випуски ток-шоу #ГормонЩастя тут: https://bit.ly/318zutU
Щоп'ятниці о 19:10 на хвилях Першого каналу Українського радіо.
Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.