На поезію Олени Теліги створюється музичний проєкт

На поезію Олени Теліги створюється музичний проєкт

У жовтні відбудеться реліз музичного проєкту "Нескорений ПроRock. Олена Теліга".

0:00 0:00
10
1x

Пісні на поезію Олени Теліги створювали на київський студії "Кофеїн" тринадцять українських співачок, серед яких Марія Бурмака, ТЕЛЬНЮК: Сестри, Христина Панасюк, Саша Кольцова, учасниці проектів Shopping Hour, TaRuta, BeTwins та інших.

"Дійсно, часто питають, як нам працювалося з віршами такого поета. З віршами Стуса було дуже важко. З віршами Олени Теліги теж достатньо важко, незважаючи на те, що її лірика по-жіночому близька і досить урбаністична, але досвід людини, яка прожила трішечки більше ніж поет, давався взнаки. Але, звісно, я дуже рада такій нагоді і дуже вдячна Українському культурному фонду за те, що вони підтримали цю ідею і загальну ідею проєкту "Нескорений ПроRock", ─ розповіла музичний продюсер Таня Ша в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

На відміну від попереднього проєкту "Нескорений ПроRock. Василь Стус", до запису пісень на вірші Олени Теліги було залучено суто жіночий склад.

"Можливо, трішки відрізняється те, що організаційно все ж таки в певному сенсі з жінками на йоту важче. Виходить так, що у нас з дівчатами більш потрібен індивідуальний підхід. Ми з'ясували, що у нас загальний чат в "Стусі" і в "Колискових від тата" працював на дев’яносто відсотків, там спілкувалися більше, і там хлопці відповідали швидше. То з дівчатами нам якось не вдалося таку форму використовувати активно. Ми більше з дівчатами спілкувалися телефоном або в якихось особистих месенджерах", ─ каже Таня Ша.Паралельно із записом пісень проєкту "Нескорений ПроRock. Олена Теліга" на студії "Кофеїн" створюється компіляція пісень на вірші Тараса Шевченка у виконанні українських популярних артистів.

Фото: facebook.com/neskorenyiprorock