Музиканти протестують проти обмеження концертної діяльності

Музиканти протестують проти обмеження концертної діяльності

Проти посилення карантинних заходів та обмеження концертної діяльності біля Кабінету Міністрів України 3 вересня протестували популярні артисти. Ініціатором мітингу та флешмобу #НасНеЧують стала співачка Оля Полякова.

0:00 0:00
10
1x

"Я вже кілька місяців перебуваю в дивному стані якоїсь прихованої депресії в зв'язку з тим, що в нашому бізнесі глибокий простій. Немає роботи, немає чим платити колективам. І є ще якесь загальне очікування дива, надія, що ось-ось скоро все налагодиться. Ми дивимося новини – відкриваються метро, ​​відкриваються торговельні центри, кінотеатри. А ми чекаємо, коли ж ось-ось дадуть можливість працювати нам, артистам. І ось, минулого літа можливість начебто з'явилася, Алілуя! І що, ви багато заробили? Багато було у вас концертів? Ви заробили на нові кліпи, костюми, постановки? Я ні. А ви? Скажу більше, ми щось не заробили, а наші організатори ще й влетіли на гроші, тому що в цих умовах постійної інформаційної накачування, масовий глядач взагалі не хоче нікуди ходити. І я вам скажу, що і не скоро повернеться. І то, як повинні проходити ці концерти за всіма правилами безпеки – це не концерти, це мука для глядачів і для артистів. Тільки я не розумію, чому в метро або в торговому центрі безпечніше, ніж на концерті? Там сидять через ряд, через сидіння, і в масках. Що робити з усім цим я не знаю. Була надія на осінь, заплановані концерти з усіма обмеженнями, правилами, продані квитки, організовані зали, технічні підрядники ... і тут знову прилітає від прем'єр-міністра якась постанова, яка чи то забороняє, чи дозволяє, чи одним можна, чи іншим можна. Мені взагалі нічого не зрозуміло, крім одного – чотири концерти у вересні у мене вже злетіло. Велике шоу 26 жовтня знову під загрозою. А вчора був скасований стадіонний концерт в Білій Церкві, на який продано кілька тисяч квитків, де у організаторів всі документи в порядку, все правила дотримані. І тепер я вже мовчати не буду! Це чому одним можна проводити заходи, а іншим не можна? Як це впливає на зростання захворювання? Як влада контролює дотримання норм? І чому мій концерт, української артистки, скасовується, в той час, як в Києві проходить з повним битком, без масок, концерт російського співака. Це взагалі як?",  – заявила у відеозверненні співачка Оля Полякова.  

8 вересня Українська Музична Профспілка, до якої входить Оля Полякова, влаштовує відкриту розмову про стан справ в музичній індустрії, до участі в якій запрошуються учасники концертної індустрії, представники влади та журналісти.  

ФОТО: https://www.facebook.com/musprofspilka