Українські та світові зірки створюють пісні зі звуками Чорнобиля

Українські та світові зірки створюють пісні зі звуками Чорнобиля

Номінанти на премію Греммі Telepopmusik оприлюднили титульний сингл свого наступного альбому. Трек Dreams також є частиною міжнародного проекту "Звуки Чорнобиля", реліз якого відбудеться в жовтні. У пісні Dreams використані звуки, що записані у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

0:00 0:00
10
1x

"Багато хто намагається робити у Чорнобилі та про Чорнобиль,  не думаючи про те, як до того ставитимуться люди, яких торкнулася катастрофа. Крістоф Етьє (Telepopmusik) – досвідчена людина і глибокий артист, і тому він все зробив досить акуратно. Можна як приклад ставити і показувати, як треба висловлюватися артистам на досить важливі соціальні та емоційні теми, які можуть когось образити. Тому він так, прям, круто це зробив. Це дійсно пісня високого рівня, яка розповідає про важливі питання та проблеми, і вона розповідає про них високим культурним артистичним рівнем", – розповів ініціатор проєкту "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь". 

На альбомі "Звуки Чорнобиля" буде видано 10 пісень від міжнародних учасників та українських артистів. 

"Наступні артисти, яких ми змогли підтвердити, це Сергій Міхалок та Олександр Чемеров. Вони вдвох також зроблять цікаву пісню про Чорнобиль. І можу сказати, що Сергій Міхалок і Україну представляє, і Білорусь, тому що Чорнобиль також торкнувся і Білорусі досить суттєво. Тому дуже класно, що в нас є артист, який багато чого зробив і має соціальну відповідальність по питаннях, які пов'язані і з Україною, і з Білорусією. Тому саме йому було б круто зробити пісню і меседж про Чорнобиль, який торкнеться наших двох країн. Україна і Білорусь у цьому питанні мають тісний зв'язок, травматичний, але в будь-якому разі треба проговорювати це, потрібно розуміти, спілкуватись, і шукати відповіді на деякі питання разом", – каже Валерій Коршунов.

В рамках запису альбому «Звуки Чорнобиля» музикантам надається доступ до колекції звуків, які були записані у Зоні Відчуження проєктом ARTEFACT, та проводяться індивідуальні арт-резиденції, з відвідуванням Зони відчуження. 

Проєкт "Звуки Чорнобиля2 реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", МГО "Європейський Інститут Чорнобиля" та проєкту ARTEFACT. 

ФОТО: Українське радіо