"Вигнання" зі "Слуги Народу" та боротьба з "режимом Зеленського". Лерос прокоментував заяви Зеленського та Арахамії щодо його виключення

"Вигнання" зі "Слуги Народу" та боротьба з "режимом Зеленського". Лерос прокоментував заяви Зеленського та Арахамії щодо його виключення

Другий день в українському політикумі тривають "пристрасті за Леросом". Народного депутата Гео Лероса виключили з парламентської фракції партії "Слуга народу". Цьому рішенню передував його виступ у Верховній Раді, у якому він звинуватив президента Володимира Зеленського у тому, що той "не став воювати зі старою системою", а "з нею злився".

0:00 0:00
10
1x

Під час робочого візиту на Харківщину президента Володимира Зеленського попросили прокоментувати заяву Лероса у ЗМІ про те, чи давав він вказівку виключати депутата з фракції "Слуги Народу": "У мене немає ніяких вказівок, у мене немає ніякої реакції на хабарників і зрадників цієї країни. Мені все одно, з якої вони партії".

Володимир Зеленський у Харкові, фото - president.gov.ua

Гео Лерос в ефірі Українського Радіо розповів, що звернувся до правоохоронних органів із заявою перевірити слова президента України щодо нього: "Щодо того, що він сказав про "хабарника", я спрямував сьогодні депутатське звернення у Національну поліцію України з проханням відкрити кримінальне провадження за фактом заяви президента, що мною чи мені давався якийсь хабар. І прохання допитати президента під час розслідування цієї справи, щоб усі винні понесли покарання".

Також депутат розповів, чому почав гостро критикувати президента, позаштатним радником якого був на початку його політичної кар’єри. "Ми бачимо як він (Володимир Зеленський – ред.) реагує на критику. Як я показав факти топ-корупції в Офісі президента, коли я опублікував відеоматеріали, де рідний брат голови Офісу президента торгує державними посадами, президент України не звільнив цієї людини, не притягнув його до відповідальності, хоча, він заявляв, що має бути нульова толерантність до корупції. Після цього на мене відкрили кримінальні справи. Коли я показав багатомільярдні розкрадання в бюджеті цього року, на мене знову відкрили кримінальні справи, коли почався "інститут смотрящих" у Києві, коли Єрмак почав "своїх" людей розставляти кругом, президент не вважав за необхідне це помічати".

Виключення Гео Лероса прокоментував сьогодні журналістам голова фракції СН в парламенті Давід Арахамія. "У нас із Гео Леросом була негласна домовленість: він – член нашої фракції, у нього був особистий конфлікт із очільником Офісу президента, ми до цього як фракція ставилися абсолютно нейтрально. Але, коли ти знаходишся в партії президента і починаєш чіпати президента і кажеш, що мені президент не подобається, я критикую його програму, його дії. Це нормальний процес, коли людина каже, що їй не подобається в партії президента, я піду до іншої партії. Пан Гео Лерос був "списочником", якби він самостійно написав заяву, він би втратив мандат. Тому ми йому допомогли, виключили з фракції, нехай залишається позафракційним чи заходить у будь-яку іншу фракцію".

Давід Арахамія, фото - Укрінформ

Арахамія також розповів журналістам, що попереджав Лероса про можливі наслідки: "Перед його виступом я йому сказав: "У мене є інформація"... А чому вона в мене була, тому що він не самостійно ці тексти пише. Я знаю, хто пише, але не буду казати. Я йому сказав: "У мене є інформація, що сьогодні ти перейдеш "червону лінію" і будеш уже казати на президента, ти розумієш наслідки?" Він мені сказав, що розуміє".

У відповідь на заяву глави фракції, Гео Лерос розповів що Арахамія вже вибачився перед ним за свій коментар журналістам: "Він сказав неправду, тому що він до мене не підходив, він не бачив ніякого тексту і ніхто мені їх не писав, тому що я їх сам писав уранці за чашкою кави. Він сказав, що просто здогадувався, який у мене буде градус виступу. Виходить, що ця людина, яка є головою фракції, не розуміє, яку відповідальність вона несе за те, що говорить. Я йому запропонував записати відеозвернення і вибачитися, на що він відповів: "Я не можу це зробити, тому що офіс мене "порве" за це".

На запитання, чому Лерос не написав заяву про вихід сам, він відповів, що партія та фракція СН – це люди, які створили її своєю репутацією: "Це Разумков, Стефанчук, Ясько та інші. Я прийшов із публічного сектору, у мене були арт проєкти, одні з найбільш гучних на території України, це була моя репутація, яку я вніс до цієї фракції, була передвиборча кампанія. І просто мені вийти зі "Слуги народу" – це зрадити своїх виборців, які і за мене голосували".

Лерос також прокоментував, чи планує найближчим часом долучатися до якоїсь іншої фракції у парламенті: "Я поки не бачу жодної політичної групи, фракції, до якої я би вступив. Щодо подальшої діяльності, я планую боротися з "режимом Зеленського". І те як він зараз по всіх векторах узурпує владу".

Нагадаємо, у березні тодішній депутат "Слуги Народу" Гео Лерос опублікував відеоматеріали, на яких людина, схожа на брата голови Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, проводить переговори щодо призначення на різні державні посади.

Гео Лерос у ВР, фото - УНІАН