Нардеп "Слуги народу" Гурін прокоментував позицію колег щодо "плівок Лероса" та можливий розкол у партії

Нардеп "Слуги народу" Гурін прокоментував позицію колег щодо "плівок Лероса" та можливий розкол у партії

Народні депутати фракції "Слуга народу" оприлюднили заяву, в якій звернулись до правоохоронних органів щодо розслідування відео, на якому людина, схожа на брата голови офісу президента Андрія Єрмака обговорює призначення на державні посади. Депутати зазначають, що слідчі органи почали викликати на допити депутата “СН” Гео Лероса, який опублікував дані матеріали. Один із підписантів – нардеп Дмитро Гурін прокоментував UA: Українське Радіо позицію народних обранців.

0:00 0:00
10
1x

"Інформація може свідчити про торгівлю державними посадами за участю посадових осіб Офісу президента України. Але реакція деяких правоохоронних органів у цих обставинах була вкрай дивною - адже питання у них виникли не до змісту оприлюднених записів, на що насамперед ті мали б звернути увагу, а до факту того, що вони стали можливими. Вважаємо такі дії загрозливими громадянському суспільству та його базовим правам і свободам" – йдеться в оприлюдненій народними депутатами заяві, текст якої виклав народний депутат Микита Потураєв.

Однак, реакції у фракції "Слуги Народу" на звернення поки немає, говорить його колега, ще один підписант звернення Дмитро Гурін. “Впевнені, що реакція з’явиться. Нульова толерантність до корупції була одним з наших основних передвиборчих обіцянок".

Раніше Гурін з фото заяви опублікував свою позицію щодо прогнозованого експертами виходу з партії.

А в коментарі UA:Українське Радіо Гурін надав розгорнутий коментар своєї позиції. "Питання розколу партії, мене дивує. Можливо, є люди, які не виконують своїх передвиборчих обіцянок, тому, нехай вони і виходять з фракції. Звичайно в нас є чати, і в чатах всі питання обговорюються. Багато депутатів перебувають в шоковому стані і не знають як на все це реагувати. Є політично досвідченні депутати, і вони розуміють, що політика, це, насамперед, не мовчати, і вони не вважають допустимим для себе мовчати".

Зараз, каже Гурін, депутати очікують на коментар людини, яка створила партію "Слуга народу", президента Володимира Зеленського, бо "бо зараз ситуація зайшла в дуже дивний стан". Адже оприлюднене Леросом відео, "викликає дуже багато питань". "Ми бачимо кримінальні справи проти Лероса, який оприлюднив ці записи, дивує навіть стаття "Про розголошення державної таємниці". Мені особисто цікаво, що ж це за така державна таємниця, яку він розголосив?", – дивується нардеп.

Однак, що саме обговорюється в чатах фракції та яка позиція керівництва партії, Гурін не уточнює, мовляв, "те, що стається у Вегасі, залишається у Вегасі". "Є бажання багатьох депутатів обговорити цю ситуацію і всі хочуть зрозуміти, що реально відбувається, почути коментарі від усіх учасників, реальних коментарів, і також – від силових органів, чи дійсно там є ознаки правопорушень, торгівлі посадами тощо".

Нагадаємо, 29 березня народний депутата від "Слуги народу" Гео Лерос почав публікацію ряду відео, на яких нібито брат Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на важливі державні посади.

Після оприлюднення відео брат керівника офісу президента Денис Єрмак у коментарі ЗМІ підтвердив автентичність і визнав факт, що це дійсно він. Потім Лерос виклав другу частину "плівок", а голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що звернувся до правоохоронних органів із проханням розслідувати, звідки у депутата з’явилось дане відео.

Після другої публікації Лероса,  Єрмак-молодший оприлюднив на особистій сторінці у Фейсбук свою детальну біографію. "Згідно із Законом України я вільний громадянин, який має право зустрічатися з ким завгодно, знайомитися із ідеями громадян, проектами, брати на розгляд ії резюме тощо. Я не є державним чиновником і в мене є ГО "Українське Бюро Національного Розвитку" яке займається розробками, науковими адаптаціями проектів, пов’язаних з економікою, соціонікою.Той факт, що мій брат працює в Офісі Президента не має обмежувати мої законні права на трудову діяльність. Я Український громадянин і свої права знаю".

"Якщо чесно, то я не зрозумів, що саме хотів Денис сказати своїм дописом, – каже нардеп Дмитро Гурін, – вочевидь, він – вільна людина та має право зустрічатися з ким завгодно, але мені хотілося б розслідування та коментарі того, що є безпосередньо на плівках, і конкретні факти, які є на цих плівках, а не незаперечний факт, що він є вільною людиною. Я не побачив змістовних коментарів з цього приводу".

фото - скріншот з відео, опублікованого Гео Леросом

Останні новини
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
"Вікно можливостей" для окупантів закривається — Грабський про битву за Часів Яр
"Вікно можливостей" для окупантів закривається — Грабський про битву за Часів Яр
Новини по темі
Без довгих черг: у ВР готують зміни до закону про військово-лікарську комісію
Депутати ОПЗЖ продовжують працювати у Верховній Раді: оцінка руху "ЧЕСНО"
Що означає інформаційна атака на Андрія Єрмака ― коментує Ганна Шелест
Ізраїль погодився виступити посередником між Україною і РФ — Єрмак
"Суспільству не цікаво як працюють їхні обранці", — аналітик про вузьку обізнаність українців щодо діяльності депутатів