Діти продовжують ходити в школи, проводяться масові заходи – Олександр Марченко про відсутність карантину в ОРДЛО

Діти продовжують ходити в школи, проводяться масові заходи – Олександр Марченко про відсутність карантину в ОРДЛО

Про епідеміологічну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, а також на непідконтрольних територіях в ефірі Українського радіо розповідає журналіст Олександр Марченко.

0:00 0:00
10
1x

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької обласної державної адміністрації в суботу ухвалила рішення про введення в регіоні режиму надзвичайної ситуації, з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Відомо, що у Донецькій області зафіксовано 1 випадок захворювання на коронавірус. Як проходить лікування і чи є інші підозри розповідає Олександр Марченко. "У Донецькій області перший і поки єдиний випадок було зафіксовано 18 березня у Маріуполі. Це 52-річний житель міста, який повернувся з Єгипту. Після приїзду він самоізолювався, проте коли з’явилися симптоми хвороби, він звернувся до медиків і його ушпиталили. Також під наглядом перебувають 2 членів його родини.  У них поки що не виявлено ознак захворювання. Остання інформація по пацієнту – в нього спостерігається позитивна динаміка. За статистикою по Донецькій області станом на суботу було більше 30 підозр, але підтверджених залишається одна. По Луганській області ситуація складніша через відсутність щоденних брифінгів".

За даними зовнішньої служби розвідки України на непідконтрольній території Донеччини та Луганщини уже зареєстровані випадки поширення коронавірусу. Про це під час брифінгу у п’ятницю повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Уповноважена з прав людини Людмила Денісова зазначила, що на окупованій території немає тестів для діагностики коронавірусної інфекції, а людей з підозрою на таке захворювання може бути до сотні. "Уся інформація, яка є здебільшого не офіційна і ґрунтується на чутках. Так звана влада ЛНР-ДНР звітує, що хворих на коронавірус у них немає. Там навіть не вводили певних обмежень. Діти продовжують ходити в школи, проводяться масові заходи. Проте від деяких лікарів, які залишилися там працювати відомо, що там останнім часом збільшується кількість хворих зокрема на пневмонію, але зрозуміти чи це коронавірус неможливо через  відсутність тестів для його виявлення. Писали навіть, що туди приїздили лікарі з Ростова щоб, перевіряти і допомагати хворим. Однак деякі лікарі стверджують, що тестів для виявлення коронавірусу на той час не було навіть у Ростові. Є інформація, що коли перекрили пункти пропуску в Луганську виникла паніка і люди скуповували в магазинах майже все, що там було", – коментує Олександр Марченко.