Москва називає "Sea Breeze" плацдармом для відпрацювання військових дій проти Росії

Москва називає "Sea Breeze" плацдармом для відпрацювання військових дій проти Росії

Іноземні найманці в Україні – дуже популярний "Рускій міф". Будь-яку міжнародну співпрацю російська пропаганда одразу перетворює на політичний тиск. Тому цьогорічні навчання "Sea Breeze" Москва вже назвала плацдармом для відпрацювання військових дій проти Росії, звісно, за гроші західних противників Кремля. Чому це не так обговорювали в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Чому це не так?

Багатонаціональні військові навчання Sea Breeze проводяться на території України, починаючи з 1997 року, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння та співробітництво в сфері оборонних та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України від 1993 року. Так, в рамках цих домовленостей проходять обміни візитами на щорічній основі між різними військовими делегаціями, бесіди, підготовка військовослужбовців для участі в операціях з підтримання миру.

Метою Sea Breeze є поліпшення співпраці та координації між країнами чорноморського регіону, крім Російської Федерації, відпрацювання маневрів на морі і суші.

У цьому році в навчаннях візьмуть участь 20 країн, серед них Болгарія, Великобританія, Грузія, Данія, Естонія, Канада, Латвія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Туреччина та Швеція. До навчань також приєднаються Японія, Південна Корея.

В 2019 році Росія вдавалася до провокацій і тиску під час навчань Sea Breeze, коли навмисно була перекрита ділянка в Чорному морі, де повинні були проходити навчання.