Піти з посади не означає піти з команди – Дмитро Литвин про відставку Андрія Богдана

Піти з посади не означає піти з команди – Дмитро Литвин про відставку Андрія Богдана

Про передумови відставки Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента та призначення Андрія Єрмака в ефірі Українського радіо розповідає журналіст інтернет-видання "ЛІГА.net" Дмитро Литвин.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

11 лютого Володимир Зеленський звільнив з посади керівника Офісу президента Андрія Богдана і призначив Андрія Єрмака, який до цього обіймав посаду помічника президента.

Чим саме завинив Андрій Богдан перед президентом, що мусив  поплатитися посадою пояснює Дмитро Литвин: "Піти з посади – це не означає піти з команди. Значно важливіша не посада, яку обіймає людина, а те в якій комунікації ця людина перебуває з президентом. Зараз немає жодної ознаки того, що Андрій Богдан пішов із команди президента і що президент більше не потребуватиме його порад і допомоги. Це лише зміни в Офісі президента. Богдан пішов, Єрмак зайшов. Це звільнення пояснюється тим конфліктом між Богданом і Єрмаком, про який говорили усі протягом останніх місяців, і тими підходами до управління, які комфортні для Богдана і не комфортні для інших. Богдан сам по собі дуже конфліктний, активний та енергійний. А це не завжди подобається президенту".

Дмитро Литвин вважає, що такі перестановки в Офісі президента підуть на користь моральному клімату всередині команди. На питання чи зміняться вектори, розклади і домовленості всередині України експерт зазначає: "Зараз буде певна зміна концепції здійснення влади цією командою, яка прийшла. Якщо до цього йшлося про молодих нових людей у владі, то тепер потрібні ще й досвідчені люди, які розуміють, як працює державний апарат і які мають альтернативну точку зору. Прем’єр-міністр анонсував появу нового віцепрем’єра. Хто ним стане? Можливо Андрій Богдан. А можливо хтось не молодий, але дуже досвідчений. Така зміна концепції у владі все більше впливатиме на ситуацію в державі. Буде менше поспіху і більше домовленостей між різними сторонами політичного процесу. Можливо це добре, а можливо й ні".

На фото Андрій Богдан. РБК Україна.