Учасниці Нацвідбору на Євробачення Fo SHO: ми робимо хіп-хоп від душі і готові руйнувати стереотипи

Учасниці Нацвідбору на Євробачення Fo SHO: ми робимо хіп-хоп від душі і готові руйнувати стереотипи

Вони готові розривати Євробачення своїм запальним хіп-хопом. Їхня пісня присвячена "Чорному квадрату" Казимира Малевича, який їх вразив. Вони не типові українки, проте заявляють, що Україна у них в душі. Учасниці гурту "Fo SHO" (Бетті, Сіона та Міріам Єндале) в ефірі Радіо Промінь розповіли, як готові підкорювати пісенний конкурс.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Як ви вважаєте, український глядач готовий ризикнути і відправити на Євробачення саме вас?

— Якщо чекати поки буде готовий, то ми не дочекаємося. Але потрібно робити від серця, щиро. Коли AlyonaAlyonaробить свій реп (реп британського походження — грайм), це від душі, і тому всі її полюбили. Ми робимо хіп-хоп більш класичний — ритм-енд-блюз. Ми це робимо від душі, тому ми сподіваємось, що люди нас почують, зрозуміють, що ми що це робимо, і полюблять це. І, можливо, їх сприймання музики розшириться.

Дівчата, ви, звичайно, сестри. Ви знаєте одна одну все своє життя, але як музичний проект ви сформувалися нещодавно, лише минулого року. Не вважаєте, що вам занадто рано йти на Євробачення?  

— Група  "Fo SHO" офіційно лише рік, а група як сім’я ми все життя. Тому для нас це не так і складно. Ми живемо цим вже давно. Ми співаємо все життя разом, завжди робили якісь партії разом, ми знаємо одна одну дуже добре музикально, тому ми готові.  Ми три сили.

Розкажіть нам трохи про свою конкурсну пісню на Євробачення. Бетті, це ти писала пісню "BLCK SQR". Це тебе так вразив "Чорний квадрат"?

— Так, він спровокував в мені думки. Я не могла зрозуміти, чому він такий революційний, що в ньому такого цікавого. Але я зрозуміла, що кожен має своє ставлення до "Чорного квадрату", що це для нього. Мене вразив "Чорний квадрат". Вразив, тому що став знаменитим на весь світ. І мені захотілось так прославити Україну. Тому що це дуже круто, коли ти через арт (мистецтво — ред.)  можеш таке робити. І можеш провокувати людей на думки і можеш руйнувати стереотипи. Ми народилися в Україні. Ми не типові українки. Усі кажуть: "Де там Україна?". Але Україна в нас. Ми тут народились. Ми розуміємо, що це дуже дивно, але це так. І ми самі в шоці. Ми українці в душі, але в дзеркалі трошки темніші. Ми хочемо прославити Україну. У нас є сила. Ми знаємо, що з України є багато талантів у світі, визнаних і невизнаних. І ми хочемо бути одними з них. Визнаними і видатними українцями. І ми пишаємось Україною.

Якою буде ваша постановка?

— Ми можемо сказати. Буде яскравою.

Дівчата, ви стежите за Євробаченням? На кого рівняєтесь?

— На себе. Ми хочемо бути кращою версією себе. Ми приготували супершоу, дещо класне. Ми стараємось доопрацювати, щоб було краще. Зараз це наша місія. Ми не хочемо ні з ким себе порівнювати, оскільки так будемо знецінювати себе.  

Прослухати повну версію.