Учасниця Нацвідбору на Євробачення Еліна Іващенко: моя пісня зрозуміла і мотиваційна, у ній кожен побачить себе

Учасниця Нацвідбору на Євробачення Еліна Іващенко: моя пісня зрозуміла і мотиваційна, у ній кожен побачить себе

ЇЇ пісня "Get up" є зрозумілою і мотиваційною, у ній кожен слухач побачить себе. Вона не сподівається на поблажки від суддів, проте дуже мріє потрапити на Євробачення. Співачка Еліна Іващенко в Радіо Промінь розповіла, з яким настроєм планує брати участь у Нацвідбору на Євробачення.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Ти потрапила до півфіналу Нацвідбору після нещодавньої перемоги на телешоу "Х-Фактор". І, мені здається, навіть не встигла відпочити.

— Те, що не встигла відпочити, це точно. Але треба працювати. Я вважаю, що через те, що не відпочила, багато напрацювала. Тому це не пішло в "мінус".

Чому ти вирішила піти на Євробачення? Що для тебе цей конкурс? Чи ти колекціонуєш перемоги?

— Колекціоную перемоги, але це я роблю ненавмисно. Для мене Євробачення — це велика відповідальність, і для мене це буде велика честь представити нашу країну в Роттердамі, тому що мені дуже хочеться показати світу, що є вокальна музика, якісна, класна, і Україна співає. І чому б не спробувати це. Я дуже-дуже хочу представити Україну.

А взагалі як давно цікавишся Євробаченням? Можливо, когось запам’ятала з переможців і вболівала за когось.

— Я дуже-дуже давно мріяла про Євробачення, тому що, я вважаю, це найсильніший вокальний конкурс Європи, якщо не світу. Завжди хотілося підкорити цю вершину, проте не наважувалася. Минулого року мені Руслан Квінта пропонував взяти участь, але я, навчено, була не готова морально до такого сильного випробування. Але цього року думаю: "Чому б не спробувати?". Нарешті випала така можливість показати себе, представити свою пісню. Колись я голосувала за Netta (переможницю конкурсу Євробачення 2018  — ред.), мені дуже сподобалася пісня. Якщо чесно, Євробачення — це взагалі мій найулюбленіший вокальний конкурс, тому що настільки різні виконавці і сильні пісні, що дуже важко обрати якогось фаворита.

Цього року в журі сидітиме Тіна Кароль. Ви з нею добре знайомі, оскільки вона була твоїм зірковим тренером на проекті "Голос. Діти". Ви спілкувалися з нею після "Голосу"? Сподіваєшся, що до тебе буде якась "поблажка"?

— Ніякої поблажки не буде. Це я можу сказати точно, тому що я знаю, що Тіна Кароль дуже прискіпливо відноситься до вокалістів. І до мене. Навіть на "Голосі", коли я була в її команді, вона реально до кожної пісні прискіпувалася, шукала, що можна виправити, як можна зробити "цукерочку" з даної пісні.  Я розумію, що тепер я виходжу на сцену не як кавер-виконавиця, а як артист, і мені дуже важливо проявити себе і насправді дуже важлива її думка. Я думаю, що вона буде відноситися до мого виступу дуже-дуже прискіпливо.

Євробачення — це велика лотерея, і у плані стилів також. Щороку невідомо, що буде у тренді.

— Мені здається, що у світі дуже багато складної музики. І не всім зрозумілої. Я вважаю свою пісню занадто не те, що текстово простою. Вона реально є дуже зрозуміла для людей, і, мені здається, я підійму дуже актуальну тему на сьогодні. Поки що не розкриваю ідею моєї постановки але я можу сказати, що кожен зрозуміє і, можливо, деякі навіть побачать себе у цій історії.

З піснею "Get up" ти плануєш перемогти. Вона з’явилася о 3-ій ночі.

— Так, це правда, взагалі неочікувано.

Це було спонтанно чи якісь мотиви виникали напередодні? Як все це трапилося?

— Це було спонтанно. І взагалі у мене спершу з’явився приспів, а потім вже почала дописувати пісню. Якось у мене досить часто так складається, коли я просто сиджу вдома, мені або нічим зайнятись, або я можу вночі прокинутись, мені в голову приходить якась мелодія, ідея. Саме пісня "Get up" стала однією з таких. Це занадто мотиваційна пісня, і мені захотілося зробити сильну, навіть психологічну пісню. Тому що я дуже хочу, щоби кожен глядач і слухач зрозумів і побачив в ній себе. І, я вважаю, це моя місія зараз у Нацвідборі. Напевно, не так важливо виграти, як зробити так, щоб глядач знайшов себе у пісні.

Хто працював над саундом пісні? Хто буде робити з неї поп з джазом?  

— Ми дещо змінили. Більше у постановці, ніж у самій пісні. Постановка після "Х-Фактору" повністю зміниться. Не буде ніяких плагіатів, бо це буде абсолютно нова постановка, абсолютно нові декорації, костюми, ефекти.  Буде дуже красиво і я задоволена постановкою. Буде ніжно і по-жіночому. А як, можливо, зміниться пісня — поки не буду казати.

Вадим Лисиця робив аранжування, і ми зараз з ним співпрацюємо. Я дуже вдячна йому за те, що допоміг і підтримав. Зараз все, що стосується Нацвідбору і взагалі інших пісень, все пов’язане з ним.