На фестиваль класичної музики до Одеси завітає президент Естонії

На фестиваль класичної музики до Одеси завітає президент Естонії

Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд планує відвідати літній Міжнародний фестиваль Odessa Classics 2020 в Одесі, де виступатиме Естонський національний симфонічний оркестр. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

11-12 червня на VI Міжнародному фестивалі Odessa Classics 2020 виступить Естонський національний симфонічний оркестр під керуванням Нееме Ярві.  11 червня на концерті в Одеській філармонії він виконає твори естонського композитора Арво Пярта, а 12 червня на традиційному концерті просто неба на Потьомкінських сходах Open Air Odessa Classics оркестр гратиме твори диригента Нееме Ярві.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, посилаючись на посла Естонії в Україні Каімо Кууска, Президент Естонії Керсті Кальюлайд поінформана про участь Естонського національного симфонічного оркестру у фестивалі, і планується її візит на фестиваль.

"Гастролі Естонського національного оркестру – це особлива подія не тільки для фестивалю Odessa Classics, але й для всієї країни. Це великий симфонічний оркестр топ-рівня, а такі, нажаль, рідко приїжджають в Україну. Цього року легендарному естонському композитору Арво Пярту виповниться 85 років і ми запросили його на фестиваль. В Одесі відсвяткуємо ювілей маестро одразу двома концертами", – зазначив Президент фестивалю Odessa Classics Олексій Ботвінов.

Естонський національний симфонічний оркестр. Фото прес-служби фестивалю

Минулого року Арво Пярт був другим за виконаннями сучасним композитором в світі. На рахунку Нееме Ярві –понад 500 дисків та виступи на найкращих світових класичних сценах з найвідомішими оркестрами.

Фестиваль Odessa Classics 2020 відбудеться в Одесі з 3 по 14 червня, на нього приїде більше 150 музикантів з України та Європейською Союзу. У програмі фестивалю відбудуться виступи таких зірок світової класичної музики, як Даніель Хоуп, Себастіан Кнауер, Майкл Гуттман, Лінус Рот та інших. У рамках фестивалю за підтримки “Фонду Максима Степанова” втретє відбуватиметься Всеукраїнський конкурс молодих піаністів імені Серафими Могилевської

Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд. Фото прес-служби фестивалю