Звільнені з полону прилетіли до “Борисполя”

Звільнені з полону прилетіли до “Борисполя”

Звільнені з полону на непідконтрольних Україні територіях прилетіли до аеропорту “Бориспіль”. Там на них чекали родичі та президент України Володимир Зеленський.

Близько 21.45 звільнені українці почали виходити з літака. Першим їх зустрів президент, потім підбігли родичі. 

Володимир Зеленський повідомив журналістам, що перша частина нормандських домовленостей виконана.  “Я хочу подякувати всім лідерам нормандської четвірки. Я вдячний нашій команді, всім правоохоронним органам”.

Звільнений з полону журналіст Станіслав Асєєв повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, що на непідконтрольних Україні територіях лишилось ще багато людей. “Валера Матюшенко,  з яким я спілкувався, він залишився. Перший час я буду працювати на над тим, щоб звільнити всіх людей. Люди там залишаються, і це не обмежується колом військовополонених. У них дуже багато проблем. Я сподіваюсь на особисту зустріч з президентом”.  

Ще один звільнений українець Максим Терентьєв був засуджений за посягання на конституційний лад “ДНР” чотири роки тому. Звільнений розповідає, що провів півроку в підвалах, майже кожного дня  застосовували тортури. “Це було дуже важко, головне, ми вірили, що нас поміняють. І два дні тому нам сказали, що обмін відбудеться. Я зараз поїду додому відпочивати, бо це було 4 роки боротьби за честь”. 

Максим Терентьєв також підтвердив, що в так званій “ДНР” ще залишається багато утримуваних людей, наприклад, він знає про 15 засуджених у 32 колонії.  

За інформацією СБУ, на непідконтрольній Україні території утримували близько 250 осіб. Сьогодні з них повернулося додому 76 людей: 12 військових і 64 цивільних.

Звільнений з полону Станіслав Асєєв. Фото – Офіс Президента