Відбувається обмін полоненими на Донбасі

Відбувається обмін полоненими на Донбасі

Сьогодні, 29 грудня, в Україні триває обмін утримуваними особами між Україною та непідкотролими їй “ОРДЛО”. Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денисова.

Обмін утримуваними особами між Україною на непідконтрольними їй ОРДЛО триває в місті Майорськ, що на Донеччині.

Як повідомила омбудсмен Людмила Денисова, повернутися додому з окупованої території має 80 людей. Вона підтвердила, що звільнено четверо військових, що перебували тривалий час у полоні на тимчасово окупованій частині Донбасу - Сергія Іванчука, Юрія Євтушка, Іван Дєєва, Романа Фурсова. “На місці події перебуває мій представник Уповноваженого у справах захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко, консультант Олександр Денисов та громадський активіст Андрій Чуйко, яким було доручено здійснити моніторинг стану додержання прав і свобод громадян України під час передачі на підконтрольну Уряду України територію військовослужбовців, яких було незаконно позбавлено свободи бойовиками так званих «ДНР» та «ЛНР». Прошу усіх відповідально поставитись до цього надважливого процесу та не поширювати неперевірену інформацію до його офіційного завершення”, - написала Денисова на офіційній сторінці у ФБ.

Українських журналістів вісвітлювати обмін не допустили. Трансляцію з КПВВ "Майорськ" забезпечує Офіс президента. 

 

Родичі звільнених зібралися в Мистецькому Арсеналі, зустрічати рідних вони пізніше поїдуть до аеропорту “Бориспіль”

Нагадаємо, 9 грудня на саміті лідерів країн нормандської четвірки вирішили провести обмін утримуваними людьми до кінця 2019-го року.

На початку цього тижня Тристороння контактна група узгодила “обмін усіх встановлених на всіх встановлених”.

Напередодні під час поїздки до Івано-Франківської області президент Володимир Зеленський підтвердив, що обмін очікується на 29 грудня, і повідомив, що триває верифікація списків.

фото - Офіс президента