Група “Мандри” дебютувала у кіно

Група “Мандри” дебютувала у кіно

Група “Мандри” у 2019 році була задіяна у кількох кінопроектах. Її фронтмен Сергій Фоменко дебютував, як актор і продюсер саундтреків.

0:00 0:00
10
1x

“Я працював у трьох великих проєктах, як саундпродюсер, як виконавець і трохи, як актор. Найперше це фільм «Заборонений» про поета Василя Стуса, де ми були музикантами в кадрі і поза кадром. Була записана каверна пісня, перший український твіст «Не топчіть конвалії» Мирослава Скорика та Ростислава Братуня. Ми трохи адаптували оригінальний трек під кіно. На мій погляд, це дуже вдала робота, бо вона по суті залишається оригінальним треком, але має таку відмінність: більш жвава та адаптована під наш час. Зйомки відбувалися приблизно 17 годин поспіль. Це було досить виснажливо. Цікаво, що сама пісня триває трошки більше двох хвилин”, - розповів лідер групи “Мандри” Сергій Фоменко в ефірі українського чарту “Селекція” на “Радіо Промінь”.

Цього року Сергій Фоменко також дебютував у якості продюсера саундтреків до нового фільму “Толока” режисера Михайла Іллєнка, який має вийти на екрани навесні 2020 року. 

«Це новий фільм, класика українського кіно Михайла Іллєнка. Там я виступив саудпродюсером фінальної пісні. Це фільм про 400 років історії України, саундтреком до нього стала українська народна пісня “Чорні очка, як терен». Вірші до пісні дописував сам режисер фільму Михайло Іллєнко. Це приблизно 16 додаткових куплетів. Власне, у кліпі, який також скоро буде на YouTube, беруть участь люди, які знімалися в кіно й допомагали його робити: Богдан Бенюк, Фагот із ТНМК, Іванка Червінська, Фома з гурту «Мандри», Аня Заклецька, Іван Леньо, Тарас Компаніченко, сам режисер Михайло Іллєнко та ще багато людей. Пісня радісна, але при тому вона торкається тієї історії, яка відбувалася з Україною останні п'ять років”, — сказав Сергій Фоменко.