8 грудня в Україні оголошено днем жалоби

8 грудня в Україні оголошено днем жалоби

Сьогодні Україна сумує через трагедію в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Через трагічні події в Одесі, 8 грудня оголошено всеукраїнським днем жалоби. Відповідний указ Володимира Зеленського напередодні з’явився на сайті президента України.

“У зв'язку із трагедією, що сталася в місті Одеса внаслідок пожежі 4 грудня 2019 року та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю. Оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби. У день жалоби на всій території України: приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; скасувати розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач” — йдеться в опублікованому документі.

“Завтра ми приспустимо державні прапори. Скасуємо гучні свята й гуляння. Ми зупинимося та подумаємо. Нехай ця трагічна подія буде уроком для всіх посадових осіб, керівників, для всіх громадян України”, — написав президент Зеленський на своїй сторінці у Facebook.


Нагадаємо, вранці 4 грудня в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. Рятувальникам, що прибули на місце, вдалося оперативно вивести 40 людей. Для евакуації пожежні також застосовували драбини та автопідіймачі. Внаслідок пожежі постраждалими вважаються понад 30 осіб. Станом на 7 грудня, загинуло 7 людей. Пізніше з’явилося повідомлення, що у лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін — на нього упала студентка, яка стрибнула з вікна, рятуючись від пожежі.
 

Одеська влада оголосила жалобу 5 і 6 грудня.

фото - od.dsns.gov.ua