У миколаївському театрі покажуть "9 життів Едіт Піаф"

У миколаївському театрі покажуть "9 життів Едіт Піаф"

Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії 6, 7, 8 грудня запрошує на прем'єру – зустріч з легендою – "9 життів Едіт Піаф". Про це в ефірі радіо Культура розповів Богдан Головченко, керівник літературно-драматургічної частини театру.

0:00 0:00
10
1x

"Життя Едіт Піаф хоч і було, на жаль, досить коротким, але було досить яскравим. І вона дуже багато всього зробила за час своєї творчої кар'єри, свого життя. Все-таки, жінка вона дуже багатогранна, будь-яка жінка, тим паче, якщо це така легендарна особистість", – зазначив Богдан Головченко.

Миколаївці обрали цей матеріал, аби подивитися на Едіт Піаф та на її відносини з чоловіками, те, як чоловіки впливали на її творчість і чому її життя було саме таким, чому її творчість була такою пронизливо-емоційною.

Едіт Піаф дуже багато вкладала сил та енергії у те, щоб "створити", якщо не учнів, то партнерів, зробити з них також зірок. Вона також багато емоційно вкладалася у свої відносини, але не завжди чоловіки відповідали взаємністю. 

"Тому у нас "9 життів Едіт Піаф" – це 9 епізодів, 9 чоловіків, які вплинули на її життя, починаючи від її батька, акробата, до останнього її чоловіка – Тео Сарафо", – поділився керівник літературно-драматургічної частини театру.

На питання, чи можна на прикладі життя і творчості французької співачки сказати, що рушій успіху – несправджені надії, Богдан Головченко відповів так: "Я думаю, що в основі, все ж таки, амбіції та бажання висловитися, бажання самореалізуватися, бажання сказати людям якусь істину, чи про ту проблему, яка просто болить митцю"

У виставі "9 життів Едіт Піаф", окрім акторів, також задіяні балет і оркестр.

Фото з сайту театру