Неочікувані дуети та прем’єри пісень: перший сольний концерт Trach у Києві

Неочікувані дуети та прем’єри пісень: перший сольний концерт Trach у Києві

2 грудня відбудеться сольний концерт Володимира Трача (Trach) у київському Сaribbean Сlub. В ефірі Радіо Промінь він розповів, якою буде концертна програма, а також про свій досвід гри музики на вулиці, нові дуети, прем’єри пісень та кліпи.

Цьогоріч ви відіграли декілька концертів просто на вулиці на Західній Україні, в Чернівцях. І як ми розуміємо, що оскільки стало прохолодніше, і ви перебираєтесь з вулиці в клуб?

— Це правда, можливо, так, через погоду (сміється).

Розкажіть про ідею пограти на вулиці. Це промо-акція чи поклик?

Мій товариш, влучний музикант, живе в Берліні, і він часом приїжджає в Україну і підштовхує мене: "Давай поспіваємо. Це зовсім інші враження. Це не так, як на сцені. Я хочу, щоби ти відчув, як це співати для людей просто на вулиці". Я погодився і отримав такий кайф. Це насправді щось зовсім інше. Цього року він приїжджав влітку, і ми заспівали на набережній в Тернополі, а потім поїхали в Чернівці.

Концерт у Києві відбудеться 2 грудня, понеділок. Чи не страшно організовувати концерт в найважчий робочий день тижня?

— Було дві причини. По-перше, чому б не почати трудовий тиждень з хорошого концерту? Тому що як почнеш тиждень, так його і проведеш. По-друге, коли я дзвонив десь за 3-4 місяці в клуб, насправді залишився тільки цей один день, і я подумав, що, напевно, це доля. Тому я взяв цей день, і я думаю, що не прогадав.

Ви вперше виступатимете в Сaribbean Сlub?

— Я вже співав там декілька разів. Взагалі, де я тільки не співав. Але в мене вперше великий сольний концерт в Києві. Це дуже відповідально, і я навіть трішки хвилююсь.

У вас на концерті будуть спеціальні гості. Розкажіть, хто це і яким чином братимуть участь у концерті?

— По-перше, це всі мої друзі: як і музиканти, які гратимуть на сцені, так і артисти, які вийдуть зі мною дуетом. Буде NANNA, у нас з нею є дуетні пісні і кліпи, тому без неї ніяк. Ми заспіваємо наші найкращі дуетні пісні. Все інше — це великий сюрприз.

Чи означає це, що на концерті почують ваші авторські пісні?

— Почують пісні у моєму виконанні, але я їх не пишу. Їх для мене пишуть мої друзі. І я дуже радий, що з ними співпрацюю як з авторами пісень.

Всі чекають, що, крім знайомих композицій, буде щось нове. Чи буде?

— Обов’язково. Точно буде прем’єра однієї пісні. Вона драйвова, класна, позитивна. Насправді, хочеться позитиву в музиці і житті. Я думаю, що всім сподобається.

З вами ототожнюється романтика. Чи не хочеться вийти з цієї зони комфорту і заспівати щось зовсім іншу, наприклад, реп чи шансон?

— Ні-ні, тільки не шансон. До речі, у моїй новій пісні, прем’єра якої буде, я начитую невеличкий текст. Не можна сказати, що це реп, але це начитка, речитатив.

Про дует з Андрієм Підлужним, вашим другом і фактично ментальним братом, ви давно мріяли і пісні Андрія співаєте. Коли ця мрія стане реальністю?

 — Я вам відкрию таємницю. Андрій готує сольну пісню з кліпом, і він всі свої сили направив на цей буквально "гарячий пиріжок". І я сподіваюсь, що після того, як він вийде, Андрій вдихне, і ми доробимо з ним нашу дуетну пісню, яка вже наполовину готова.

З учасниками "ManSound" ви взагалі не спілкуєтесь?

— Я спілкуюсь дуже добре з ними. Вони не будуть у мене на концерті, оскільки в них гастролі в Австрії у цей час. Якби вони були в Києві, вони б обов’язково прийшли до мене.

Коли у вас будуть нові кліпи? "Пташка" і "Вигадав" поки що не мають відеоряду.

— Збираюсь. Планів на рахунок відео немає, але треба трошечки поїздити по концертах, заробити грошей, аби були гроші на відео. Тому гроші не падають з неба, як би ти цього не хотів.

Повноформатний альбом є в планах?

— Є. Але треба якось все до купи зібрати. Якщо послухати мою творчість, у мене різнопланові пісні. Є окремий денсовий напрямок, є окремий напрямок дуетний, є окремий напрямок ліричних балад. Тому треба якось їх доповнити ще піснями.

Фото — facebook.com/pg/trach.official