Хотіли зробити "показовий виступ" — Анна Скороход про виключення зі "Слуги народу"

Хотіли зробити "показовий виступ" — Анна Скороход про виключення зі "Слуги народу"

Нардепка Ганна Скороход переконана, що виключення її і Антона Полякова зі складу фракції "Слуга народу" є "показовим виступом". Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

Анна Скороход зазначила, що де-юре вона, мабуть, ще є депутаткою "Слуги народу", а де-факто — ні.

"Я продовжую спілкуватися зі своїми колегами. З багатьма ми стали гарними друзями. Тому навіть виключення з фракції не порушуватиме мої особисті відносини", — сказала вона.

Анна Скороход наголосила на тому, що партія "Слуга народу" — це збірна солянка, у якій багато різних людей, немає гарантії, що всіх можна було перевірити. 

Разом із тим Анна Скороход вважає, що очищення в "Слузі народу" потрібно було починати не з тих людей. "Якщо вже зачищати по-справжньому, то треба прибрати найперше голову фракції. Зважаючи на всі ті історії, які з ним зв’язані і всі ті речі, які він робить. Якщо людина не може керувати фракцією, якщо під її головуванням відбуваються такі речі, то тут питання саме до голови фракції. Ми голосували з Антоном не так, ми не підтримували рішення, ми не йшли проти людей — нас виключають. При цьому "криворізька історія" залишається зам’ятою (Антон Поляков оприлюднив аудіозапис розмови "Юзіка" зі "Слуги народу" з поліцією у Кривому Розі — ред.) і з нею ніхто не розбирається. І про неї вже ніхто не говорить. То кого захищають?", — сказала Анна Скороход.

Нардепка вважає, що її з Антоном Поляковим виключають за те, що вони голосували не так і в чомусь не підтримували партійні та фракційні рішення.

"Нас ставлять на одну лінію з людиною, яка мала кримінальне минуле. ародного депутата Романа Іванісова, про чию судимість за групове зґвалтування нещодавно стало відомо, виключили зі складу партії "Слуга народу" та фракції політсили у Верховній Раді — ред.) Якось воно трохи дивно. При тому до людей, які домовляються про перерозподіл впливу і кришування, ніяких зауважень та питань. То в чому очищення?", — скахала вона. 

Анна Скороход зазначила, що на ній та Антону Полякову хотіли зробити "показовий виступ".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова виключили зі складу фракції "Слуга народу". Народних депутатів звинуватили в порушенні внутрішньофракційних домовленостей. Офіційно рішення про вихід із фракції Скороход та Полякова ще не оголосили у залі Верховної Ради.

Напередодні Скороход із трибуни заявила, що її цивільного чоловіка Олексія Алякіна затримали через те, що вона не голосувала за "указом" фракції щодо ухвалення в першому читанні законопроєкту про відкриття ринку землі. "Сьогодні за мої політичні вподобання та бачення й за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора, мого чоловіка було затримано", — сказала вона.