У Мукачеві розпочався театральний фестиваль "Зірковий листопад"

У Мукачеві розпочався театральний фестиваль "Зірковий листопад"

У Мукачеві 25 листопада розпочалась масштабна театральна подія — фестиваль "Зірковий листопад". Він триватиме до 2 грудня. Про це в ефірі Радіо Культура розповів Юрій Глеба, директор-художній керівний Мукачівського драматичного театру, заслужений працівник культури України.

0:00 0:00
10
1x

"У фестивалі беруть участь національні, академічні театри, колективи, де театром займаються професійні сценографи, де цікава драматургія. Але, перш за все, виконавці – професійні актори, високо достойні і поважні, беззаперечно, роботи, які заслуговують на велику повагу. Тому ми так і назвали фестиваль — "Зірковий листопад" у Закарпатті з грифом "феєрія прем’єр", — повідомив Юрій Глеба.

Організатори прагнуть побачити, які кожен колектив має здобутки, аби мукачівський глядач теж побачив, чим новим живе професійне театральне мистецтво в Україні.

Відкрив фестиваль Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр виставою "KVITKA" (театралізована автобіографічна розповідь про відому українську велику українську співачку Квітку Цісик). Також покажуть свої вистави Чернівецький обласний академічний театр, Мукачівський театр, академічний театр з міста Дрогобич, київські театри.

"Зіркові колективи зібрані під такою назвою фестивалю і віримо, що роботи достойні і припадуть до душі нашому глядачу", — висловив сподівання директор-художній керівний Мукачівського драматичного театру, заслужений працівник культури України Юрій Глеба.

фото - facebook.com